Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγγλία: Υποχρεωτικοί οι φορτιστές ηλεκτρικών στα νέα σπίτια

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγγλία: Υποχρεωτικοί οι φορτιστές ηλεκτρικών στα νέα σπίτια

ΝΕΑ

Αγγλία: Υποχρεωτικοί οι φορτιστές ηλεκτρικών στα νέα σπίτια

ΝΕΑ

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση το Υπουργείο Μεταφορών της Αγγλίας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση έναν νέο νόμο, ο οποίος καθιστά υποχρεωτική την παρουσία σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλα τα νέα σπίτια που χτίζονται στη χώρα.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ενσωμάτωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και έτσι, εφόσον τελικά ο νέος νόμος «περάσει», τότε όλοι οι κατασκευαστές σπιτιών θα είναι υποχρεωμένοι να εγκαθιστούν σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα σπίτια που χτίζουν, ώστε στη συνέχεια να μπορούν εύκολα να τους χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες και να φορτίσουν το ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό τους όχημα.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί το πώς σπίτια που δεν έχουν γκαράζ θα μπορούν να εφοδιαστούν με κάποιον σταθμό φόρτισης, αν και την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 40 εκατομμύρια λίρες επενδύθηκαν από την βρετανική κυβέρνηση σε νέα projects που αφορούν σε ασύρματους φορτιστές ή φορτιστές που βρίσκονται σε βάσεις οι οποίες αναδύονται από το πεζοδρόμιο.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Chris Grayling, κατά την ανακοίνωση της διαβούλευσης για το νέο νόμο: «Η φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο σπίτι προσφέρει στους καταναλωτές την πιο εύκολη και λιγότερο κοστοβόρα λύση. Απλώς βάζεις το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο να φορτίζει τη νύχτα, όπως ακριβώς κάνεις και με το κινητό σου…».

Advertisement
Advertisement