Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβίωση της Aston Martin Vantage V12 Zagato με δύο εκδόσεις

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναβίωση της Aston Martin Vantage V12 Zagato με δύο εκδόσεις

ΝΕΑ

Αναβίωση της Aston Martin Vantage V12 Zagato με δύο εκδόσεις

ΝΕΑ

Η εμβληματική Aston Martin Vantage V12 Zagato θα μπει και πάλι στην παραγωγή αποκτώντας μάλιστα και ανοιχτή έκδοση Speedster.

Advertisement
Advertisement

Το 2011 ο οίκος Zagato δημιούργησε την ομώνυμη Aston Martin Vantage V12 ως φόρο τιμής για την θρυλική DB4 GT Zagato της δεκαετίας του ’60. Η σιλουέτα που σχεδίασε ο διάσημος οίκος σε συνδυασμό με τον δυναμισμό του V12 συνόλου της Aston Martin ήταν ένα πακέτο που φυσικά ξεσήκωσε τους λάτρεις της αυτοκίνησης με αποτέλεσμα τα 150 αντίτυπα που παράχθηκαν να εξαφανιστούν σε ελάχιστο χρόνο παρά τα περισσότερα από 500.000 ευρώ της τότε τιμής του αυτοκινήτου. Όσοι πάντως πρόλαβαν να αποκτήσουν μια Vantage V12 Zagato έκαναν μια περίφημη επένδυση καθώς σήμερα οι τιμές διαπραγμάτευσης των ελάχιστων κομματιών που υπάρχουν προς πώληση ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος επιστρέφει σήμερα και πάλι με το ίδιο μοντέλο ανακοινώνοντας την κατασκευή 38 επιπλέον μονάδων και μάλιστα όχι μόνο ως κλειστό coupe αλλά και ως ανοιχτό speedster για όσους επιθυμούν την ελευθερία της ανοιχτής οροφής. Η διαφορά είναι πως αυτή τη φορά το αυτοκίνητο δεν θα κατασκευάζεται από την Aston Martin αλλά από την ελβετική εταιρία AF Racing AG με την οποία οι βρετανοί συνεργάζονται τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και στο project της Valkyrie, το πρωτοποριακού hypercar της Aston Martin. Αυτή θα είναι και η πρώτη εμπλοκή της AF Racing AG σε μοντέλο παραγωγής που θα σηματοδοτήσει και την πρεμιέρα της μάρκας R-Reforged με το όνομα της οποίας θα συνοδεύονται οι δημιουργίες της ελβετικής εταιρίας. Αυτός είναι και ο λόγος που το όνομα των 38 νέων αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν είναι εξαιρετικά μακρόσυρτο καθώς η επίσημη ονομασία θα είναι Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged. Η αναβίωση του μοντέλου – αυτή τη φορά με δύο εκδόσεις – έρχεται με την ευκαιρία εορτασμού των 100 ετών του οίκου Zagato.

Advertisement
Advertisement