Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβαθμισμένο και πιο ισχυρό το νέο Renault Twingo

Ελλάδα 8:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβαθμισμένο και πιο ισχυρό το νέο Renault Twingo

ΝΕΑ

Αναβαθμισμένο και πιο ισχυρό το νέο Renault Twingo

ΝΕΑ

H Renault αποκάλυψε την ανανεωμένη γενιά του Twingo, το οποίο έρχεται με αισθητικές μικροαλλαγές, αναβαθμισμένα στοιχεία τεχνολογίας, αλλά και ελαφρώς αυξημένη ισχύ για τους κινητήρες του.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας με τις αισθητικές αλλαγές, η Renault προσφέρει στο Twingo ένα λίγο πιο «καθαρό» εμπρόσθιο τμήμα, λόγω του νέου προφυλακτήρα με τα γλυπτά πλαϊνά, τα φώτα με τους ενσωματωμένους LED προβολείς ημέρας σε «C» σχήμα, αλλά και τη νέα γρίλια της μάσκας.

Στο πλάι, οι άνθρωποι της Renault έχουν προσθέσει μια μικρή εισαγωγή αριστερά πίσω από τις πόρτες, ενώ στο πίσω μέρος συναντούμε έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και επίσης νέα φώτα σε σχήμα «C».

H Renault τονίζει ότι οι επεμβάσεις στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, αλλά και η μείωση της απόστασης του αυτοκινήτου από το έδαφος κατά 10 χλστ., έχουν βελτιώσει την αεροδυναμική αντίσταση του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί συναντούμε μια επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα στο κάτω μέρος της, όπου τοποθετείται πλέον μια πρακτική θήκη για μικροαντικείμενα, καθώς και δύο θύρες USB.

Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πολυμέσων της ακριβότερης έκδοσης, το οποίο διαθέτει πλέον μια 7 ιντσών οθόνη αφής και υποστηρίζει Android Auto και Apple CarPlay. Παράλληλα, έχουν «φρεσκαριστεί» τα υφάσματα των καθισμάτων και οι επενδύσεις στο ταμπλό και τα υποβραχιόνια των θυρών.

Advertisement

Το ανανεωμένο Twingo συνεχίζει να προσφέρεται με τα 3κύλινδρα μοτέρ του προκατόχου του που τοποθετούνται και πάλι στο πίσω μέρος, έχοντας όμως αναβαθμισμένη ισχύ. Έτσι, ο 1.000άρης ατμοσφαιρικός διαθέτει πλέον 75 ίππους (+5 PS), ενώ ο 0.9 turbo 93 άλογα (+3 PS). Το παρόν δίνει και έκδοση με 65 άλογα του 1.000άρη.

Ειδικά για την έκδοση των 93 ίππων, αυτή μπορεί να συνδυαστεί με 5άρι μηχανικό ή 6άρι αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο. Παράλληλα έχουν γίνει αλλαγές στα σωθικά του και την εξάτμιση για βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου, χωρίς πάντως η Renault προς το παρόν να ανακοινώνει τα επίσημα στοιχεία.

Advertisement

Περαιτέρω πληροφορίες για το Twingo θα μάθουμε αργότερα, κοντά και στο επίσημο λανσάρισμά του, το οποίο αναμένεται να συμβεί στη χώρα μας προς τα τέλη του Α’ Εξαμήνου του έτους.