Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβαθμισμένο Hyundai i30 με νέο 1.600άρη diesel

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναβαθμισμένο Hyundai i30 με νέο 1.600άρη diesel

ΝΕΑ

Αναβαθμισμένο Hyundai i30 με νέο 1.600άρη diesel

ΝΕΑ

Η Hyundai εντάσσει στη γκάμα του i30 τον νέο 1.600άρη diesel Smartstream κινητήρα της, ο οποίος πληροί το νέο πρότυπο ρύπων Euro 6d Temp. Παράλληλα, προχωρά και ένα μικρό «φρεσκάρισμα» στο μικρομεσαίο της μοντέλο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ο νέος 1.600άρης diesel της Hyundai εφοδιάζει και το Kona, αλλά και την ανανεωμένη γενιά του Tucson. Στην περίπτωση του i30, θα είναι διαθέσιμος με όλα τα αμαξώματα του μοντέλου (χάτσμπακ, στέισον, i30 Fastback).

Το μοτέρ προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος, μια με 96 ίππους, μια με 116 και μια με 136 άλογα. Όλες οι επιλογές συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ για τις δύο ισχυρότερες υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελίας και με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Σύμφωνα πάντα με την Hyundai, η μέση κατανάλωση καυσίμου ξεκινά μόνο από τα 3.8 lt./100 km (99 gr./km CO2) στην έκδοση των 96 ίππων. Παράλληλα, λόγω της υιοθέτησης αρκετών σχετικών τεχνολογιών, το μοτέρ προσφέρει χαμηλές εκπομπές NOx.

Advertisement
Advertisement

i30 facelift (1)

Να σημειώσουμε επίσης ότι όλες οι εκδόσεις του Hyundai i30 πληρούν πλέον το πρότυπο ρύπων Euro 6d Temp, ενώ για αυτό τον λόγο και όλες οι επιλογές βενζίνης έχουν πλέον φίλτρο σωματιδίων βενζίνης.

Εκτός τώρα από τον κινητήρα, στα i30 χάτσμπακ και i30 Wagon υιοθετείται πλέον ένας νέος εμπρόσθιος προφυλακτήρας, ο οποίος προέρχεται από το i30 Fastback. Παράλληλα, στη γκάμα υπάρχουν και δύο νέα χρώματα Stellar μπλε και Olivine γκρι.

Advertisement

Τέλος, στο εσωτερικό όλης της γκάμας του i30 υπάρχει ένα αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων με 8 ιντσών οθόνη αφής και συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay. Επίσης, το σύστημα αυτό μπορεί να το χειριστεί κανείς και μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι καθώς και με φωνητικές εντολές.

i30 Tourer facelift

Advertisement