Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβαθμίσεις για τη Mercedes-AMG GT4

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναβαθμίσεις για τη Mercedes-AMG GT4

ΝΕΑ

Αναβαθμίσεις για τη Mercedes-AMG GT4

ΝΕΑ

Για τα 10 χρόνια του προγράμματος αγωνιστικής δράσης για τους πελάτες της, η Mercedes-AMG παρουσιάζει την GT4 της με κάποιες αναβαθμίσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές στην εμφάνιση είναι μικρές σε ότι αφορά την αισθητική του αμαξώματος. Η Mercedes όμως κάνει λόγο για σημαντικά καλύτερη απόδοση των φώτων σε δύσκολες συνθήκες μέσα στην πίστα, χάρη στα νέα LED φώτα- και εδώ που τα λέμε, αυτό είναι το σημαντικότερο. Μεγαλύτερες όμως είναι οι αλλαγές που δεν φαίνονται στην ανανεωμένη αγωνιστική έκδοση της Mercedes-AMG GT.

Advertisement
Advertisement

Πολύ προσοχή έχει δοθεί στα φρένα της νέας έκδοσης, για τα οποία έχουν εξελιχθεί νέοι και μεγαλύτεροι αεραγωγοί από ανθρακόνημα προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική η διατήρηση της θερμοκρασίας σε σωστά επίπεδα κατά τη διάρκεια γρήγορων γύρων σε πίστα. Στο ίδιο μήκος κύματος έχουν εξελιχθεί και οι δαγκάνες των φρένων, με καλύτερη σχεδίαση προκειμένου να «κυκλοφορεί» ο αέρας πιο αποτελεσματικά.

Αυτά, μαζί με τη μεγαλύτερη διατομή στο κύκλωμα των φρένων, το μεγαλύτερο δοχείο για τα υγρά του και τις νέας σχεδίασης δισκόπλακες, υπόσχονται βελτίωση στην απόδοση και στη διάρκεια αυτής, κάτι που θεωρείται πραγματικά σημαντικό για τους αγώνες αντοχής στους οποίους εμφανίζεται το αυτοκίνητο. Η ισχύς του twin turbo 4λιτρου V8, είναι 469 ίπποι και 64,2 kgm της ροπής, μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 ταχυτήτων.

Advertisement

Για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, το αυτοκίνητο χρειάζεται λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του, ξεπερνά τα 150 χλμ./ώρα. Η ανανεωμένη Mercedes-AMG GT4 είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία και οι πρώτες παραδόσεις στους αγοραστές, έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του τρέχοντος μήνα. Οι τιμές για το αγωνιστικό αυτοκίνητο ξεκινούν από τα 209.000€, ενώ η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως όσοι έχουν αγοράσει το προηγούμενο, θα έχουν κάποιες σημαντικές διευκολύνσεις προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν την αναβάθμιση.

Advertisement

Αναφορικά με τους μέχρι τώρα αγοραστές, από το 2018 που παρουσιάστηκε το μοντέλο έως και σήμερα, είναι παραπάνω από 120. Αξίζει να σημειωθεί πως στην κατηγορία GT4 το αυτοκίνητο έχει σημειώσει 137 τερματισμούς στο podium, 151 νίκες στην κατηγορία του και 53 νίκες στη γενική κατάταξη των αγώνων όπου έχει συμμετάσχει.

 

Advertisement