Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβάθμιση για το Renault Megane Sedan

Ελλάδα 16:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβάθμιση για το Renault Megane Sedan

ΝΕΑ

Αναβάθμιση για το Renault Megane Sedan

ΝΕΑ

Η Renault ανανέωσε τη σειρά Megane την Άνοιξη, με εξαίρεση την τετράθυρη έκδοση, η οποία συνέχισε αμετάβλητη την πορεία της. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα της να αναβαθμιστεί στο έπακρο…

Advertisement
Advertisement

Τώρα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανανεώνει και το Megane Sedan. Οι αλλαγές στο σχεδιασμό είναι διακριτικές. Εξωτερικά αποκτά φώτα LED, με το γνωστό σχήμα C, ενώ, τα πίσω φώτα υιοθετούν νέα γραφικά.

Εμπρός υπάρχει ένας νέος προφυλακτήρας αλλά και μάσκα με στοιχεία χρωμίου, ενώ οι εισαγωγές αέρα τοποθετούνται εμπρός από τους τροχούς για βελτιωμένη αεροδυναμική. Στο προφίλ, οι μόνες ορατές διαφορές είναι οι νέοι τροχοί (16 έως 18 ιντσών) και ο φωτισμός στις λαβές των θυρών. Πίσω οι αλλαγές περιορίζονται στα νέα φώτα LED και στις fake απολήξεις της εξάτμισης.

Οι αναβαθμίσεις που έγιναν στο εσωτερικό είναι πιο σημαντικές και περιλαμβάνουν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών που ενσωματώνει το GPS. Ανάλογα με την έκδοση, το ταμπλό ενσωματώνει επίσης μια νέα οθόνη πολυμέσων 9,3 ιντσών σε κατακόρυφη διάταξη.

Advertisement
Advertisement

Τροφοδοτείται από το νέο σύστημα Renault Easy Link που προσφέρει αναγνώριση φωνής, πλοήγηση με αναζήτηση διευθύνσεων Google, τιμές καυσίμων και πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, καθώς και συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay.


Για τη βελτίωση της εργονομίας, η Renault ομαδοποίησε επίσης τα χειριστήρια στο τιμόνι και κατέστησε τους διακόπτες της κονσόλας πλέον πιο προσβάσιμους. Επίσης, νέος είναι ο ηλεκτροχρωματικός καθρέφτης χωρίς περίγραμμα, το φινίρισμα χρωμίου στα χειριστήρια κλιματισμού όπως και η νέα επένδυση. Τέλος, ο οδηγός έχει τώρα ένα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα για να βρίσκει πιο άνετα και εύκολα τη θέση οδήγησης.


Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον 1.0 TCe υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα με 115 ίππους και εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Υπάρχει επίσης ο 1.3 TCe με 140 ίππους και εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη EDC. Ο μόνος πετρελαιοκινητήρας που προσφέρεται είναι ο 1,5 λίτρων Blue dCi με 115 ίππους. Διατίθεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το υβριδικό σύστημα μετάδοσης E-Tech.

Advertisement

Στο μέτωπο της ασφαλείας, το ανανεωμένο Megane Sedan αποκτά νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως το Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το Active Emergency Braking System με ανίχνευση πεζών, το Rear Cross Traffic Alert και τη βελτιωμένη λειτουργία Auto-Hold του ηλεκτρονικού χειρόφρενου.

Advertisement

Η Renault θα συνεχίσει να κατασκευάζει το Megane Sedan στην Τουρκία και να το εξάγει σε σχεδόν 30 χώρες από τις αρχές του 2021. Οι βασικές αγορές εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη καθώς και τη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε ακόμη:

Το ρηξικέλευθο Renault Megane eVision (+video)

Advertisement

Πισωκίνητο Renault Megane RS Coupe θυμίζει Toyota Supra

Αποκάλυψη: Το Renault Megane γίνεται ηλεκτρικό SUV