Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Αναστροφή» σε μεγάλο υψόμετρο (+video)

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Αναστροφή» σε μεγάλο υψόμετρο (+video)

ΝΕΑ

«Αναστροφή» σε μεγάλο υψόμετρο (+video)

ΝΕΑ

Μία -δύσκολη σε κατασκευή- έξοδος σε γέφυρα της Κίνας «σώζει» τους οδηγούς από μεγάλη ταλαιπωρία και “άσκοπα” χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Η Κίνα είναι μια τεράστια σε έκταση χώρα, η οποία έχει πολύ υψηλό πληθυσμό και εντυπωσιακά τοπία. Ένα από αυτά είναι και το Guizhou, μια επαρχία που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, η ορεινή τοποθεσία οδήγησε τους κατοίκους στην κατασκευή μια από τις υψηλότερες γέφυρες του κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι η γέφυρα, η οποία φέρει αξιοσημείωτες υποδομές, βρίσκεται σε πολύ υψηλό σημείο συνεχίζει να επισκιάζεται από τα καταπράσινα και επιβλητικά βουνά της περιοχής.

Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερο ακόμα ενδιαφέρον είναι ότι οι μηχανικοί πρόσθεσαν – εκ των υστέρων- ένα επιπλέον κομμάτι της γέφυρας, έτσι ώστε να μπορούν οι οδηγοί, που ίσως έκαναν λάθος, να μπορούν επιστρέψουν, χωρίς να κάνουν «άσκοπα» χιλιόμετρα. Το απότομο έδαφος και το μεγάλο υψόμετρο έκανε δύσκολη την προσθήκη νέας εξόδου, ειδικά σε έναν αυτοκινητόδρομο με όριο 40 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Τελικά, έπειτα από μελέτη, τοποθετήθηκαν τεράστιοι πυλώνες από μπετόν, ενώ χρειάστηκε να σκάψουν ένα τμήμα του βουνού για την ολοκλήρωση του επιπρόσθετου δρόμου. Αυτή η έξοδος εξυπηρετεί αρκετούς κατοίκους της περιοχής, αλλά και αρκετούς περιπλανώμενους ταξιδιώτες που μπορεί να χάσουν τον σωστό δρόμο.

Η Κίνα έφτασε το συνολικό μήκος των -περίπου- 150.000 χιλιομέτρων, που αφορούν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, αφήνοντας δεύτερη την Αμερική με 95.000 χιλιόμετρα. Η διαφορά είναι αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι και οι δύο χώρες έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος.

Advertisement

Δείτε το παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο με τη γέφυρα και την έξοδο που κατασκευάστηκε εκ των υστέρων:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απολύτως ασφαλή τα λεωφορεία με leasing – Σκληρή απάντηση σε ΚΙΝΑΛ
Tesla: Φθηνό μοντέλο από την Κίνα για όλο τον κόσμο
Ξεκινά νέο τμήμα στον αυτοκινητόδρομο της Κρήτης ύψους 205 εκατ. ευρώ