Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Ανάσταση» της Morris με… ηλεκτροσόκ!

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Ανάσταση» της Morris με… ηλεκτροσόκ!

ΝΕΑ

«Ανάσταση» της Morris με… ηλεκτροσόκ!

ΝΕΑ

Μια start-up εταιρεία θα επιδιώξει να κατασκευάσει τη νέα γενιά Morris ξεκινώντας από ένα ηλεκτρικό μικρό φορτηγό.

Advertisement
Advertisement

Την «ανάσταση» της Morris φαίνεται ότι θα επιδιώξει μια εταιρεία star-up στη Βρετανία η οποία όμως φαίνεται ότι χρηματοδοτείται από την Κίνα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο William Morris το 1919 δημιούργησε την ομώνυμη εταιρεία η οποία έκλεισε το 1984 όποτε και πέρασε από την γραμμή παραγωγής της Leyland το τελευταίο μοντέλο με το σήμα της Morris.

Advertisement
Advertisement

H βρετανική μάρκα κατείχε το 42% της βρετανικής αγοράς το 1926 καθώς το Morris Minor, το οποίο αποτελούσε ένα φθηνό λαϊκό αυτοκίνητο ανταγωνίστηκε επάξια το Beetle της Volkswagen πουλώντας συνολικά πάνω από 1,6 εκατ. μονάδες και έμεινε στην παραγωγή έως το 1971.

Την περασμένη εβδομάδα, η Morris Commercial, μια startup που χρηματοδοτείται από κινεζικά κεφάλαια ανακοίνωσε ότι θέλει να προχωρήσει σε μια σύγχρονη έκδοση του μικρού φορτηγού Morris J-Type. Θα ενσωματώνει χαρακτηριστικά γνωρίσματα από το στιλ του πρωτοτύπου, τα οποία παρήχθησαν από το 1948 έως το 1961, αλλά θα είναι ηλεκτροκίνητο.

Advertisement

Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Morris Commercial είναι η κυρία Qu Li, πρώην διευθύντρια της MG Rover, η οποία πτώχευσε το 2005. Η ίδια λέει ότι θα έχει έτοιμο πολύ σύντομα ένα πρωτότυπο. Ωστόσο δεν αναφέρει πού αυτό θα παράγεται, αν μπει στην παραγωγή.

Το παλιό εργοστάσιο της Morris στην Οξφόρδη, όπου γεννήθηκαν πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μάρκας, δεν είναι πλέον διαθέσιμο καθώς τώρα ανήκει στην BMW και χρησιμοποιείται για τη συναρμολόγηση των Mini.

Advertisement