Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναδιοργάνωση για τον όμιλο Volkswagen;

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναδιοργάνωση για τον όμιλο Volkswagen;

ΝΕΑ

Αναδιοργάνωση για τον όμιλο Volkswagen;

ΝΕΑ

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα που αναπαράγει και το Reuters, το VW Group πιθανότατα θα αναδιοργανωθεί σε τέσσερις εταιρίες.Στόχος η μείωση του λειτουργικού κόστους…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η Handelsblatt, μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες στην Γερμανία, επικαλείται πηγή εκ των έσω που αναφέρει πως το VW Group ετοιμάζεται για μία ριζική αναδιοργάνωση που θα αποτελείται από τέσσερις εταιρίες κάτω από την ίδια ομπρέλα. Και όπως φαίνεται ο πρώην διευθυντής της BMW, o Herbert Diess, θα αναλάβει ένα από τα τέσσερα holding που θα έχουν ως στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους.

Προς το παρόν το VAG διατηρεί σιγή ιχθύος δίχως να διαψεύδει τα δημοσιεύματα. Πάντως, αν τελικά τα τελευταία επαληθευτούν, τότε το πρώτο και βασικό holding θα περιλαμβάνει τις Volkswagen, Skoda και SEAT, ενώ το πιο premium τις Audi, Lamborghini και Ducati. Από την άλλη, στην 3η εταιρία θα ανήκουν οι επαγγελματικές MAN, Scania και VW Commercial, ενώ στο τελευταίο και πιο δυνατό οι Bugatti, Porsche και Bentley. Εδώ, αξίζει να πούμε πως οι φήμες αυτές είχαν ακουστεί και παλιότερα, δίχως όμως να υπάρξει κάποια αλλαγή.

Advertisement
Advertisement