Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άμεση αφαίρεση του διπλώματος φέρνει η ψηφιοποίηση του point system!

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άμεση αφαίρεση του διπλώματος φέρνει η ψηφιοποίηση του point system!

ΝΕΑ

Άμεση αφαίρεση του διπλώματος φέρνει η ψηφιοποίηση του point system!

ΝΕΑ

Το νέο online σύστημα θα καταργήσει τη καθυστέρηση επιβολής των ποινών και την αφαίρεση διπλώματος 2 ή 3 χρόνια μετά την παράβαση.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς καθυστερήσεις θα πραγματοποιούνται οι αφαιρέσεις αδειών οδήγησης στους παραβάτες οδηγούς καθώς τα συναρμόδια Υπουργεία ετοιμάζουν την ψηφιοποίηση του συστήματος εκχώρησης των βαθμών ποινής με αποτέλεσμα οι παραβάσεις να αποστέλλονται ηλεκτρονικά και τα αφαιρετήρια να εκδίδονται άμεσα.

Μάλιστα το εν λόγω σύστημα παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών αλλά και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Advertisement
Advertisement

Με την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία, στο σύστημα της Πληροφορικής του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών καταχωρούνται οι βαθμοί ποινής κάθε οδηγού όταν αυτές σταλούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη συνέχεια μετά την συγκέντρωση των προβλεπόμενων βαθμών εκδίδεται η πράξη αφαίρεσης και ο πολίτης ενημερώνεται για τον χρόνο αφαίρεσης της άδειας οδήγησης και τον χρόνο που πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις για την επαναχορήγηση της άδειας οδήγησης.

Η διαδικασία αυτή στην πράξη έχει αποδειχτεί χρονοβόρα, με αποτέλεσμα οδηγοί να λαμβάνουν τις πράξεις αφαίρεσης μετά από 2- 3 χρόνια, όταν πλέον η επιβολή της ποινής δεν  έχει την απαιτούμενη προστιθέμενη αξία.

Η πρόθεση του Υπουργείου είναι το σύστημα αυτό να ψηφιοποιηθεί. Οι παραβάσεις να αποστέλλονται ηλεκτρονικά και τα αφαιρετήρια να εκδίδονται άμεσα.

Advertisement

Επίσης το σύστημα αυτό θα πρέπει να είναι προσβάσιμο στους ενδιαφερόμενους πολίτες ώστε να μπορούν να ενημερώνονται για τους βαθμούς ποινής  για παραβάσεις που έχουν πραγματοποιήσει ώστε να είναι προσεκτικοί στην οδήγηση τους.

Έκδοση Καρτών Ψηφιακού Ταχογράφου

Advertisement

Οι κάρτες Ψηφιακού Ταχογράφου αφορούν σε όλους τους οδηγούς Φορτηγών και Λεωφορείων. Η ψηφιοποίηση και αυτής της διαδικασίας θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών Οδηγών ώστε να αποφεύγεται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις Διευθύνσεις Μεταφορών στις Περιφέρειες.

Ιδιαίτερα θα εξυπηρετηθούν οι επαγγελματίες οδηγοί που διενεργούν διεθνείς μεταφορές οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους από οποιοδήποτε τόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Online οι μεταβιβάσεις ΙΧ, «Big Brother» σε point system, εξεταστές και Ταξί!
ΚΟΚ: Επιστρέφει το «Point System» στα ΙΧ
Τέλος τα φιλιά και οι καβγάδες στο αυτοκίνητο

Advertisement