Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aλβανικό Supercar με 850 άλογα;

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aλβανικό Supercar με 850 άλογα;

ΝΕΑ

Aλβανικό Supercar με 850 άλογα;

ΝΕΑ

Η επιτάχυνση του αλβανικού μοντέλου από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα αντιστοιχεί σε 2,6 sec, ενώ η τελική θα ξεπερνά τα 370 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλες είναι οι βλέψεις ενός ανθρώπου από τη γειτονική μας Αλβανία, ο οποίος προβάλλει έτοιμος να διαφημίσει τη χώρα του ανά την υφήλιο.

Αυτό επιδιώκει να το πετύχει μέσω της δημιουργίας του πρώτου αλβανικού supercar, υπό την ονομασία Illyrian Pure Sport, το οποίο, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες αντλεί έμπνευση από τα ιταλικά μοντέλα επιδόσεων και κυρίως από τη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Ο φιλόδοξος γείτονάς μας ονομάζεται Qendrim Thaqi και συνιστά τον ιδιοκτήτη της εταιρείας αυτοκινήτων Arrera Automobil.

Όπως υποστηρίζει, το αλβανικό supercar θα συμμορφώνεται με τα διεθνή στάνταρ, ενώ, φαίνεται πως έχει επωμιστεί πλήρως τη διαδικασία σχεδίασης του μοντέλου. Όσον αφορά το μηχανικό κομμάτι, αλλά και την ανάπτυξη του αμαξώματος, αρμόδιες είναι κάποιες εξειδικευμένες ομάδες.

Advertisement

Οι ιταλικές επιρροές του μοντέλου είναι εμφανείς σε κάθε σπιθαμή του ανθρακονημάτινου αμαξώματος και κυρίως στο μπροστινό μέρος με τα κάθετα τοποθετημένα φώτα (βλ. LaFerrari).

Πηγή τροφοδότησης του τετρακίνητου μοντέλου θα είναι ένας V8 twin-turbo κινητήρας των 6,2 λίτρων, απόδοσης 850 ps, με την κίνηση να μεταδίδεται μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη Tremec.

Advertisement

Περί επιδόσεων ο λόγος η τελική αντιστοιχεί σε 375 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση αποτυπώνεται σε 2,7 sec.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Δείτε ακόμα: Όταν τα supercars πέφτουν σε λάθος χέρια (VIDEO)

Κλεμμένη Ferrari έμεινε 26 χρόνια στο βυθό (VIDEO)

Πάνω από 1 δισ. ευρώ τα κέρδη της Ferrari το 2020