Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpina XD3 και XD4 με σχεδόν 400 ίππους

Ελλάδα 12:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpina XD3 και XD4 με σχεδόν 400 ίππους

ΝΕΑ

Alpina XD3 και XD4 με σχεδόν 400 ίππους

ΝΕΑ

Ήταν θέμα χρόνου η Alpina να αποκαλύψει τις αναβαθμισμένες εκδόσεις των μοντέλων XD3 και XD4, μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων BMW X3 και X4.

Advertisement
Advertisement

Όπως συμβαίνει με σχεδόν κάθε μοντέλο της Alpina, φανταστείτε τα νέα μοντέλα XD3 και XD4 ως εναλλακτικές λύσεις με κινητήρα diesel απέναντι στα ξαδέλφια τους X3 M και X4 M, και δεν θα είστε μακριά από την πραγματικότητα.

Τα νέα μοντέλα υιοθετούν τις ίδιες σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις με τα γνωστά πολυτελή SUV X3 και X4. Αυτό σημαίνει τεράστια μάσκα στο εμπρός τμήμα εκ των προτέρων, επανασχεδιασμένους προβολείς φώτων LED εμπρός και πίσω καθώς και νέους προφυλακτήρες, αν και στην περίπτωσή μας οι τελευταίοι είναι ειδικά διαμορφωμένοι για τα μοντέλα της Alpina.

Τα νέα Alpina XD3 και XD4 διαθέτουν τον αναβαθμισμένο diesel κινητήρα με τέσσερα turbo 3.0 λίτρων straight-six ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 390 ίππους και 800 Nm ροπής, μια αύξηση δηλαδή 30 Nm ροπής έναντι των προκατόχων του.

Advertisement
Advertisement

Όπως και πριν έτσι και τώρα, ο ισχυρός πετρελαιοκινητήρας συνδυάζεται με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και ένα ειδικά ρυθμισμένο σύστημα τετρακίνησης xDrive.

Η Alpina ισχυρίζεται ότι τα νέα XD3 και XD4 φτάνουν στα πρώτα 100 km/h από στάση σε 4,6 sec και σταματούν να επιταχύνουν στα 267 km/h, στην περίπτωση του XD3, και στα 268 km/h, στην περίπτωση του XD4.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Buchloe έχει διαφοροποιήσει επίσης το βήμα του συστήματος διεύθυνσης καθώς και το launch control για την ιδανική επιτάχυνση στο φανάρι.

Advertisement

Και τα δύο μοντέλα της Alpina διαθέτουν ειδικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και μικρότερα πιο στιβαρά ελατήρια, παρέχοντας «εξαιρετική δυναμική» στην απαιτητική οδήγηση.

Advertisement

Προαιρετικά, η εταιρεία θα προσφέρει επίσης προαιρετικά ακόμη πιο ενισχυμένα φρένα καθώς και ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών με την υπογραφή της Alpina. Τα νέα Alpina XD3 και XD4 φορούν στάνταρ τροχούς 20 ιντσών.

Οι τιμές για τη νέα Alpina XD3 ξεκινούν από 85.900 ευρώ στη Γερμανία, ενώ η XD4 διατίθεται από 89,100 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διάκριση για την BMW Alpina B3
Ντεμπούτο για την όμορφη Alpina B8 Gran Coupe
Alpina B3 «βάζει τα γυαλιά» σε Mercedes-AMG GT και SLR McLaren (VIDEO)

Advertisement