Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντεμπούτο για την όμορφη Alpina B8 Gran Coupe

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο για την όμορφη Alpina B8 Gran Coupe

ΝΕΑ

Ντεμπούτο για την όμορφη Alpina B8 Gran Coupe

ΝΕΑ

Η Alpina προσθέτει μια ξεχωριστή γεύση στα μοντέλα της BMW. Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι έρχεται η Alpina η σειρά 8 Gran Coupe και τώρα είναι η ώρα…

Advertisement
Advertisement

Κατά την προσφιλή προσέγγιση της Alpina η B8 δίνει έμφαση και στην άνεση, χωρις να ξεχνά τα σπορ χαρακτηριστικά, αποτελώντας έτσι μια εναλλακτική πρόταση ως προς την BMW M8 Competition Gran Coupe. Έτσι ο bi turbo V8 των 4,4 λίτρων που βρίσκεται κάτω από το μακρύ καπό της -κινεί και τις Alpina XB7 και B7- αποδίδει 621 ίππους και 800 Nm (M8 Competition Gran Coupe: 625 PS και 750 Nm). Η Alpina αναφέρει ότι η B8 θα φτάνει τα 100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα, θα είναι δηλαδή λίγο πιο αργή σε σχέση με την M8, ενώ η τελική της ταχύτητα των 324 km/h την τοποθετεί άνετα στην κορυφή.  

Η ανάρτηση της διαθέτει ελατήρια Eibach και πιο σκληρές  βάσεις με υδροπνευματικά στοιχεία στον εμπρός άξονα για βελτιωμένη άνεση. Οι ενισχυμένες αντιστρεπτικές και τα κάτω ψαλίδια αποτελούν επίσης μέρος της όλης διαδικασίας βελτίωσης. Η Alpina έχει ρυθμίσει επίσης εκ νέου και το σύστημα διεύθυνσης Integral Active Steering για καλύτερη απόκριση.

Advertisement
Advertisement

Οι τροχοί με τις κλασικές 20 ακτίνες της Alpina έχουν πλέον διάσταση 21 ιντσών και συνδυάζονται με λάστιχα της Pirelli τα οποία “είναι ειδικά προσαρμοσμένα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο”. Διατίθενται επίσης τροχοί 20 ιντσών με ελαστικά όλων των εποχών και αναβαθμισμένα τετραπίστονα φρένα Brembo με μπλε δαγκάνες.

Εξωτερικά ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στη μάσκα, ενώ πίσω έχουν ενσωματωθεί ωραία μια αεροτομή, ένας μαύρος διαχύτης καθώς και οι οβάλ απολήξεις του αναβαθμισμένου σύστημα εξαγωγής της Alpina. Το εσωτερικό είναι πολυτελές, με πολύ ξύλο, δέρμα και Alcantar, ενώ στο ψηφιακό ταμπλό οργάνων υπάρχει εμφανές το σήμα της Alpina.

Advertisement

Η Alpina Β8 Gran Coupe ξεκινά στη Γερμανία από τις 161.200 ευρώ, είναι δηλαδή περίπου 6.000 ευρώ πιο φτηνή από την BMW M8 Competition Gran Coupe.

Διαβάστε επίσης:
Alpina B3 «βάζει τα γυαλιά» σε Mercedes-AMG GT και SLR McLaren (VIDEO)
Η Alpina ετοίμαζε i8 με 468 PS αλλά δεν προχώρησε
Η Alpina XB7 των 630 PS

Advertisement