Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpina B4 S Bi-Turbo: Μια κούκλα “τσιτώνεται…”

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpina B4 S Bi-Turbo: Μια κούκλα “τσιτώνεται…”

ΝΕΑ

Alpina B4 S Bi-Turbo: Μια κούκλα “τσιτώνεται…”

ΝΕΑ

Η BMW Σειρά 4 είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο όπως και να το εξετάσει κανείς, ειδικά η κορυφαία M, αλλά τι θα λέγατε για ένα ακόμη πιο exclusive μοντέλο από το εργοστασιακό; Στην περίπτωση αυτή, αφήστε την Alpina και την BMW Individual να κάνουν όλη τη δουλειά. Αυτοί ξέρουν καλύτερα…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Με βάση το τελευταίο, η Alpina B4 S Bi-Turbo, το αυτοκίνητο που εμφανίζεται στο Αμπού Ντάμπι έχει εξοπλιστεί με ένα πολύ συγκεκριμένο κιτ αμαξώματος, το οποίο περιλαμβάνει έναν εμπρός διαχωριστή αλλά και ένα spoiler τοποθετημένο στο πίσω καπό του χώρου αποσκευών. Όλα είναι βαμμένα στο εκτυφλωτικό χρώμα Rallye Green, ενώ το premium coupe επωφελείται επίσης από τις νέες ζάντες αλουμινίου πολλαπλών ακτίνων του δέκτη και ένα σύνολο με μπλε δαγκάνες στα θηριώδη φρένα.

Alpina-b4-s-bi-turbo-coupe-allrad-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Η Alpina μπορεί να ήταν υπεύθυνη για το εξωτερικό τμήμα, αλλά η καμπίνα είχε αφεθεί στη BMW Individual, η οποία έφερε στο τιμόνι κάποιες πράσινες ραφές, πρόσθεσε μπλε πλήκτρα στα όργανα και αντικατέστησε τον αριστερό μεσαίο αεραγωγό με μια πρόσθετη οθόνη. Η πλάκα που έχει προσδεθεί στην κάτω πλευρά της κεντρικής κονσόλας λέει στους χρήστες ότι αυτό είναι πράγματι ένα πολύ ειδικό μοντέλο.

Alpina-b4-s-bi-turbo-coupe-allrad-inter-tsiro-640

Υπάρχει μια τελευταία ενδιαφέρουσα πτυχή που σίγουρα αξίζει να αναφερθεί: Ο κινητήρας. Πρόκειται για ένα 3λιτρο straight six turbo που παράγει 440 ίππους και 660 Nm ροπής και στους τέσσερις τροχούς. Με αυτόν τον τρόπο η ισχύς αυξήθηκε κατά 9 ίππους και η ροπή 56 Nm από τις εργοστασιακές  BMW M3 και M4 επιτρέποντας τη να φτάσει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,9 sec.