Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλαγές στην Audi Sport

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαγές στην Audi Sport

ΝΕΑ

Αλλαγές στην Audi Sport

ΝΕΑ

Το τμήμα αυτοκινήτων επιδόσεων της Audi, το Audi Sport, αλλάζει διεύθυνση. Δύο νέα στελέχη, οι Oliver Hoffmann και Julius Seebach, παίρνουν την θέση του Michael-Julius Renz που συνταξιοδοτείται.

Advertisement
Advertisement

 

Σε αλλαγή της ηγεσία της, και μάλιστα με άμεση ισχύ, προχώρησε Audi Sport. Οι Oliver Hoffmann και Julius Seebach είναι οι νέοι ιθύνοντες μετά την συνταξιοδότηση του ως τώρα προέδρου της εταιρίας, Michael-Julius Renz.

Advertisement
Advertisement

Ο 42χρονος Hoffmann ήταν πριν επικεφαλής του τμήματος ποιοτικού ελέγχου της Lamborghini και του εργοστασίου Gyor της Audi στην Ουγγαρία. Στο βιογραφικό του έχει την συμμετοχή στην ανάπτυξη του βενζινοκινητήρα V10. Oliver Hoffmann θα έχει διπλό ρόλο στη νέα διοίκηση. Εκτός από την τεχνική ανάπτυξη στην Audi Sport, αναλαμβάνει τις ίδιες αρμοδιότητες και για το εργοστάσιο Neckarsulm της Audi στη Γερμανία. Η κίνηση αυτή δείχνει την μελλοντική εμπλοκή της Audi Sport στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται σήμερα υπό αναδιάρθρωση στο πλαίσιο περικοπής δαπανών.

Advertisement

Ο Seebach, 35 ετών, είναι επικεφαλής της στρατηγικής και ποιοτικού ελέγχου κινητήρων στο τεχνικό τμήμα της Audi Sport και θα είναι υπεύθυνος για τις επιχειρηματικές και εμπορικές λειτουργίες. Πριν από την Audi είχε εργαστεί στην Porsche, όπου συμμετείχε σε διάφορα project όπως η Panamera.

Σχολιάζοντας τις νέες διευθυντικές αλλαγές της Audi Sport, ο διευθυντής της Audi R & D, Hans-Joachim Rothenpieler, δήλωσε: «Συνδυάζοντας και τις δύο θέσεις, ενισχύουμε τη Neckarsulm στο τεχνολογικό κομμάτι και ταυτόχρονα διασφαλίζουμε τη μελλοντική του βιωσιμότητα».

Advertisement

Μεταξύ των νέων μοντέλων που σχεδιάζει η Audi Sport για το 2019 είναι τα νέα RS6 και RS7. Πρόκειται να τα δούμε επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη τα νέα RS Q5, RS Q7 και RS Q8 καθώς και ένα facelift της πρώτης γενιάς RS Q3. Όμως το μεγάλο project είναι η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Audi E-tron GT, το οποίο αναπτύσσεται από την Audi Sport σε συνεργασία με την Porsche.