Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo: Αυτό είναι το πλάνο για την ολική επαναφορά της

Ελλάδα 16:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo: Αυτό είναι το πλάνο για την ολική επαναφορά της

ΝΕΑ

Alfa Romeo: Αυτό είναι το πλάνο για την ολική επαναφορά της

ΝΕΑ

Αυτή τη φορά τα σχέδια για την ιταλική αναγέννηση της Alfa Romeo φαίνεται να έχουν περισσότερη βάση καθώς υπάρχει η θέληση και τα χρήματα αλλά και μία νέα ηγεσία με στόχους και πίστη στην μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Η πορεία της Alfa Romeo και τα σχέδια για την επιστροφή της είναι ένα από τα βιομηχανικά σχέδια που είχαν πολλά πάνω και κάτω μέσα στις δυο πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Και ο νέος επικεφαλής της μάρκας, ο Jean-Philippe Imparato είναι η εγγύηση ότι όλα θα εξελιχθούν αλλιώς για την ιστορική ιταλική μάρκα.

Μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στην Peugeot, o Imparato αναλαμβάνει μέσα από το γκρουπ Stellantis την προσπάθεια για την επιστροφή της Alfa Romeo στην θέση που της ανήκει στο στερέωμα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πριν αναλάβει την Alfa Romeo, πέρασε μία πενταετία στην Peugeot, οδηγώντας την σε μία πλήρη αναμόρφωση, και φέρνοντάς την στην δεύτερη θέση των πωλήσεων πανευρωπαϊκά και με σημαντικά περιθώρια κέρδους στις πωλήσεις της. Έτσι δεν προκάλεσε έκπληξη ότι το αφεντικό του γκρουπ Stellantis, Carlos Tavares, εμπιστεύθηκε στον Imparato το δύσκολο έργο της αναγέννησης της Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Tα πρώτα δείγματα έχουν αρχίσει να έρχονται, καθώς παρά τις χαμηλές πωλήσεις, η Αlfa Romeo έχει γίνει κερδοφόρα και πάλι. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την θέση της εταιρίας μέσα στο γκρουπ Stellantis.

Το πρόγραμμα για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι ήδη “κλειδωμένο” σε ότι αφορά τις επενδύσεις και την στρατηγική ανάπτυξης των μοντέλων. Και η αρχή έγινε ιδανικά, με την Tonale. Ενώ θα ακολουθήσουν ένα μικρότερο crossover με την ονομασία Brennero και μία νέα GTV, η οποία φήμες την θέλουν να είναι ένα ηλεκτρικό τετράθυρο κουπέ. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας θα εμφανιστεί μέσα στο 2024.

Advertisement

Ο ίδιος ο Ιmparato, σε συνέντευξή του στο βρετανικό Αutocar, δήλωσε ότι η εταιρία θα στραφεί περισσότερο στην τεχνολογία, χωρίς όμως να αμελήσει την σχεδίαση. “Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την μάρκα. Θα πρέπει να βάλουμε αρκετά σημεία αναφοράς από την μεγάλη ιστορία μας στα μελλοντικά μας αυτοκίνητα” σημείωσε ο Imparato.

Όσο για την εμπειρία του από την Peugeot, ο Imparato θέλει να φέρει στην Alfa Romeo την έννοια της σταθερότητας. “Δεν πρέπει να αλλάζεις την στρατηγική κάθε ημέρα. Πρέπει να ξοδεύεις τον χρόνο σου στο να εκτελείς μια στρατηγική παρά να την αλλάζεις. Και δεύτερον να προστατεύεις την αξία του κάθε αυτοκινήτου. Χρειάζεται 30 χρόνια για να χτίσεις μία μάρκα και μόλις 10 δευτερόλεπτα για να την καταστρέψεις” υποστηρίζει ο Imparato.

Advertisement

Όπως υποστηρίζει θέλει την Alfa Romeo να είναι μία παγκόσμια μάρκα μέσα στο γκρουπ Stellantis. Μία εταιρία που θα είναι γνωστή παντού και θα απευθύνεται σε όλους. “Όλοι αξίζουν την ομορφιά μιας Alfa Romeo” λέει ο Imparato, “Δεν είναι όλοι πλούσιοι και εμείς δεν είμαστε μόνο για τις ελίτ”.

Ένας ακόμα σημαντικός αλλά και πολυέξοδος τομέας για την Alfa Romeo είναι η συμμετοχή της στην Formula 1. Ο Imparato πιστεύει πολύ στην συμμετοχή της εταιρίας καθώς η Formula 1 είναι η μοναδική μορφή αγωνιστικής δραστηριότητας που φέρνει πίσω τις επενδύσεις που γίνονται. Και φέτος, τόσο με το μονοθέσιο όσο και με το οδηγικό team που έχουν στην διάθεσή τους είναι σημαντικά αναβαθμισμένοι και με περισσότερες βλέψεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Η SUV ναυαρχίδα της θα είναι ηλεκτρική
H Alfa Romeo ετοιμάζει και πιο μεγάλο SUV από τη Stelvio
Alfa Romeo Giulia και Stelvio «Estrema»: Για την οδηγική απόλαυση