Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακούστε τον εντυπωσιακό V12 του Gordon Murray T.50 στο Le Mans (video)

Ελλάδα 16:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακούστε τον εντυπωσιακό V12 του Gordon Murray T.50 στο Le Mans (video)

ΝΕΑ

Ακούστε τον εντυπωσιακό V12 του Gordon Murray T.50 στο Le Mans (video)

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του πολυαναμενόμενου hypercar T.50 του ταλαντούχου Gordon Murray είναι ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας της Cosworth ο οποίος περνά από εντατικές δοκιμές και προσομοιώσεις στο δυναμόμετρο, όπως η συγκεκριμένη εικονική βόλτα στην πίστα του Le Mans.

Advertisement
Advertisement

Οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί για το νέο hypercar του Gordon Murray είναι αναμφισβήτητα εξαιρετικά υψηλές εξαιτίας των επιτευγμάτων του ταλαντούχου μηχανικού σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Η McLaren F1 για παράδειγμα είναι μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο λαμπρά σε σύλληψη και εκτέλεση supercar όλων των εποχών και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν το T.50 ως τον διάδοχό της.

Η F1 είχε γράψει ιστορία με την νίκη της το 1995 στο Le Mans οπότε κάθε άλλο παρά περίεργο θα ήταν ο Murray να θέλει το νέο T.50 να είναι έτοιμο για μια αντίστοιχη πρόκληση. Στην πρόσφατη πρώτη δοκιμή του T.50 σε πραγματικές συνθήκες ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας λειτουργούσε με ρυθμίσεις ασφαλείας στροφάροντας εως τις 3.000 σ.α.λ. με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνει την πραγματική διάσταση της απόδοσης και του ήχου που θα προσφέρει στην τελική του μορφή.

gordon murray t50 engine

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο η Cosworth που έχει την ευθύνη της εξέλιξής του συνεχίζει να πραγματοποιεί δοκιμές στο δυναμόμετρο στο πλαίσιο των οποίων γίνονται και εξομοιώσεις λειτουργίας σε διάφορες πίστες. Το video που ακολουθεί είναι μια τέτοια εξομοίωση οδήγησης του Gordon Murray T.50 στην πίστα Circuit de la Sarthe στην οποία διεξάγεται ο αγώνας του Le Mans. Ο ήχος που παράγεται από το ατμοσφαιρικό 12κύλινδρο σύνολο των 3.9 λίτρων αποδεικνύει πως εκτός από την εξαιρετική απόδοση των 660 ίππων ένα από τα δυνατά χαρτιά του κινητήρα όπως και του αυτοκινήτου θα είναι το τρόπος που αγγίζει τις αισθήσεις του οδηγού. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που όμως σήμερα φαίνεται να εξασθενεί συνεχώς και γι’αυτό το λόγο ο Murray τονίζει πως το T.50 θα είναι το τελευταίο αναλογικό supercar.

Διαβάστε επίσης
McLaren Artura: ένα supercar με μακροχρόνια εγγύηση
O ορισμός του supercar: Lamborghini Countach LP400 S του 1982
Porsche: Off road supercar με 740 ίππους;