Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα και τα Riva γίνονται ηλεκτρικά

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα και τα Riva γίνονται ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ακόμα και τα Riva γίνονται ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο κλασικά και παραδοσιακά ευρωπαϊκά σκάφη, ο ορισμός του διαχρονικού γίνεται ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Ο Ερνέστο Ρίβα είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την ιστορία των σκαφών Riva όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, το μακρινό 1842 και αυτά έχουν κρατήσει την ποιότητά τους ανεξίτηλη ανά τους αιώνες. Δεν περιμέναμε ωστόσο να τα δούμε και ως ηλεκτρικά.

Το ναυπηγείο ανήκει μέχρι και σήμερα στην οικογένεια Ρίβα η οποία ακόμα κατασκευάζει πλοία, σκάφη και γιοτ. Και όχι οποιασδήποτε ποιότητας. Τα σκάφη τους είναι από τα πιο εμβληματικά που μπορεί κανείς να βρει ή να δει.

Η κατασκευή τους είναι μοναδική και ξεχωριστή, χάρη στα πάρα πολλά ξύλα που χρησιμοποιούνται και τις ειδικές μεθόδους που ακολουθεί το ιστορικό ναυπηγείο.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά όμως, είπαν να συνδυάσουν την ποιότητα κατασκευής με τον σύγχρονο τρόπο μετακίνησης που είναι η ηλεκτροκίνηση. Έτσι, τα πρώτα e-Riva έκαναν βόλτα στη λίμνη Κόμο.

Για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα βέβαια, χρειάστηκαν βοήθεια από τη γερμανική εταιρεία σχεδιασμού, τη Frers. Μία βιομηχανία που είναι υπεύθυνη για περίπου 600 σκάφη τα οποία έχουν κατόχους και πλέουν σε θάλασσες.

Advertisement

Τα νέα σκάφη της Riva ονομάστηκαν E-Next και E-Next Open. Το δεύτερο μάλιστα, που είναι πιο παραδοσιακό λόγω της ανοιχτής μορφής του έχει το προσωνύμιο «Ernesto» ως ελάχιστο φόρο τιμής στον ιδρυτή. Δυστυχώς, καμία πληροφορία δεν γνωστοποιήθηκε σχετικά με το πώς έφτασαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Advertisement

Από βασικές πληροφορίες, ξέρουμε ότι τα E-Next έχουν 7,65 μέτρα μάκρος. Το εσωτερικό κοσμείται από δερμάτινη επένδυση σε χρώμα μπλε και άσπρο, ενώ υπάρχει και ένα ψηφιακό καντράν με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τη Frers, το E-Next Open μπορεί να πηγαίνει με 32 χλμ./ώρα για δύο συνεχόμενες ώρες ή με 24 χλμ./ώρα για τέσσερις ώρες σερί. Μπορεί να το κάνει αυτό ακόμα και με τέσσερις επιβαίνοντες, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι στα 46 χλμ./ώρα.

Το κόστος της αγοράς ενός από αυτά τα ομολογουμένως πάρα πολύ ξεχωριστά και ποιοτικά σκάφη είναι άγνωστο.

Advertisement

Και συνήθως μία άγνωστη τιμή είναι μία τιμή που δε θες να τη μάθεις, γιατί απλά δεν μπορείς να την… αγγίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Riva Ferrari 32 στο… σφυρί
Αυτό το απίστευτο πολυτελές σκάφος είναι Ελληνικό! (video)
Αποκλειστικό: Δείτε το ταχύτατο σκάφος του Λιμενικού!