Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα και οι σέλες των ποδηλάτων αλλάζουν! (+video)

Ελλάδα 5:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα και οι σέλες των ποδηλάτων αλλάζουν! (+video)

ΝΕΑ

Ακόμα και οι σέλες των ποδηλάτων αλλάζουν! (+video)

ΝΕΑ

Όσοι ποδηλάτες αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα ευαίσθητα σημεία σας μετά από μία βόλτα, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη σέλα.

Advertisement
Advertisement

Η σέλα VSeat φέρεται να είναι έτοιμη για την επανάσταση στις σέλες των ποδηλάτων. Είναι πολύ πιο άνετη από οποιαδήποτε σχεδόν γνωρίζετε ή έχετε χρησιμοποιήσει και κάνει τη βόλτα σας με το ποδήλατο μία ακόμα πιο ευχάριστη διαδικασία.

Όσοι οδηγείτε ποδήλατο, γνωρίζετε πολύ καλά τι συμβαίνει όταν η σέλα είναι άβολη για το σώμα και τις διαστάσεις σας. Ο λόγος είναι απλός και οφείλεται στο ότι οι περισσότερες συμβατικές σέλες των ποδηλάτων είναι ένα πλαστικό με λίγο αφρώδες.

Καθώς οδηγεί κανείς το ποδήλατό του, η βουβωνική χώρα είναι το πιο καταπονημένο σημείο του σώματος, καθώς δέχεται όλους τους κραδασμούς που προκαλούνται στο ποδήλατο από ανώμαλα εδάφη.

Advertisement
Advertisement

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε η VSeat. Το νέο αυτό προϊόν αλλάζει εντελώς τον τρόπο λειτουργίας μίας σέλας ποδηλάτου, μειώνοντας την πίεση που δέχονται τα ευαίσθητα σημεία του σώματος.

Με αυτόν τον τρόπο, ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να κάνει πετάλι καθιστός για πολλά χιλιόμετρα χωρίς να ταλαιπωρείται, αλλά και να κινεί τα πόδια του με πιο απλό τρόπο.

Advertisement

Η σχεδίαση της VSeat είναι επαναστατική, διότι η «μύτη» που βλέπουμε σε παραδοσιακές σέλες δεν υπάρχει. Η προεξοχή λείπει και είναι σαν να έχει αναδιπλωθεί. Έτσι, ο αναβάτης δεν πιέζει τα ευαίσθητα σημεία του πάνω της.

Δεύτερο προτέρημα αυτής της σχεδίασης είναι πως όλο το βάρος στηρίζεται στο επίπεδο μέρος της σέλας. Στις συμβατικές σέλες, οι τετρακέφαλοι πιέζονται εσωτερικά και μεταφέρουν αυτήν την πίεση στα ευαίσθητα μέρη.

Advertisement

Με την VSeat όμως, οι τετρακέφαλοι πιέζονται εξωτερικά, επομένως η πίεση δεν μεταφέρεται κάπου και οι πόνοι αυτόματα απουσιάζουν.

Η VSeat είναι επί τη ουσίας ακριβώς το αντίθετο σχεδιαστικά από μία συμβατική σέλα, αφού είναι επίπεδη και πλατιά.

Advertisement

Είναι κατασκευασμένη από ένα σύνθετο υλικό. Δεν είναι γνωστό ακόμα τι υλικό είναι αυτό που υπάρχει στην εξωτερική πλευρά της, αλλά μοιάζει με σιλικόνη ή κάποιας σκληρής μορφής τζελ. Μία στρώση σκεπάζει το σύνθετο υλικό και έτσι δημιουργείται η VSeat.

Εάν κάποιος ποδηλάτης ενδιαφέρεται και θέλει να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη βουβωνική χώρα και πέριξ, δεν έχει παρά να καταθέσει 110 ευρώ για να την αποκτήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πιο παράδοξο και ανούσιο κόνσεπτ ποδηλάτου (+video)
Το ποδήλατο της Lotus κοστίζει όσο ένα SUV
Ελαστικά χωρίς αέρα για ποδήλατα με τεχνολογία από τη NASA