Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα ένα χαράτσι στα SUV

Ελλάδα 0:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα ένα χαράτσι στα SUV

ΝΕΑ

Ακόμα ένα χαράτσι στα SUV

ΝΕΑ

Όσοι αγόρασαν SUV θα πρέπει να περιμένουν από εδώ και στο εξής ότι θα πληρώνουν πιο ακριβά την στάθμευσή τους.

Advertisement
Advertisement

Τα SUV κυριαρχούν στις αγορές όλου του κόσμου, όμως έχουν και πολλά μειονεκτήματα για τις σύγχρονες μετακινήσεις, ιδίως μέσα στις πόλεις.

Είναι μεγαλύτερα σε όγκο, βαρύτερα και γενικά μολύνουν με εκπομπές περισσότερο το περιβάλλον.

Οι αρχές σε διάφορες μεγάλες πόλεις μελετούν διάφορα μέτρα για να περιορίσουν την κυκλοφορία τους. Μεταξύ αυτών και το Παρίσι, το οποίο θεωρεί ότι τα SUV προκαλούν πολλά προβλήματα μέσα στην πόλη. Και σχεδιάζει να αυξήσει τα τέλη στάθμευσης για τέτοιου τύπου αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Για τον υπολογισμό των τελών θα λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος, το βάρος και ο κινητήρας του οχήματος.

Το μέτρο εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Παρισιού τον περασμένο μήνα. Ο αριθμός των SUV στο Παρίσι έχει αυξηθεί κατά περίπου 60% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Παρόλα αυτά, αποτελούν μόνο περίπου το 15 τοις εκατό του συνολικού στόλου της πόλης που αποτελείται από περίπου 1,15 εκατομμύρια ιδιωτικά οχήματα.

Advertisement

Ο νέος νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2024. Από αυτό το νόμο θα εξαιρεθούν τα ηλεκτρικά SUV και εκείνα που μεταφέρουν μεγάλες οικογένειες.

Πάντως δεν είναι μόνο το Παρίσι. Η μεγάλη γαλλική πόλη της Λυών εισήγαγε έναν αντίστοιχο νόμο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το νέο έτος.

Advertisement

Το δημοτικό συμβούλιο της τρίτης μεγαλύτερης γαλλικής πόλης αποφάσισε ότι το ποσό που θα πληρώνει κάποιος για στάθμευση θα καθορίζεται προοδευτικά με βάση το μέγεθος, το βάρος και τον κινητήρα του οχήματος.

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν το χαμηλότερο τέλος στάθμευσης των 15 ευρώ, ενώ τα μεγάλα SUV με βάρος πάνω από 1.725 κιλά θα πληρώνουν τα τριπλάσια.

Φυσικά νέες ιδέες που γεμίζουν τα κρατικά και δημοτικά ταμεία υιοθετούνται πολύ εύκολα και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες…
Αυτό στα υπόψιν…

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απόβαση των… Lamborghini στην Ελλάδα
Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες για ένα SUV;
Οι μέρες των SUV είναι μετρημένες!