Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άκυρο για την παράξενη Mercedes-Maybach SUV

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άκυρο για την παράξενη Mercedes-Maybach SUV

ΝΕΑ

Άκυρο για την παράξενη Mercedes-Maybach SUV

ΝΕΑ

Πολύ μεγάλη, πολύ ακριβή και χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, αυτή η παράξενη και ογκώδης Mercedes-Maybach δεν θα βγει τελικά σε παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Maybach φέρεται να απέρριψε τα σχέδια για την παραγωγή του ασυνήθιστου Sports Utility Sedan (SUS) concept, το οποίο αρχικά απευθυνόταν αποκλειστικά στην κινεζική αγορά.

Το concept, το οποίο ήταν ανάμεσα στα όρια μεταξύ SUV και sedan, δεν θα δει το φως της παραγωγής λόγω ανησυχιών που σχετίζονται με το κόστος.

Το πολυτελές concept που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2018 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, συνδύαζε την απόσταση από το έδαφος του SUV με τις αναλογίες ενός sedan.

Advertisement
Advertisement

Παρά τις αναφορές του 2020 που έκαναν λόγο για σχέδια παραγωγής με ντεμπούτο το 2025, πρόσφατες πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, που επικαλούνται πηγές εκ των έσω, επιβεβαιώνουν την ακύρωση του project.

Το Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury concept διέθετε εντυπωσιακές προδιαγραφές, με το μήκος να φθάνει τα 5,26 μέτρα ξεπερνώντας σε μέγεθος την GLS, και διέθετε μια πλούσια τετραθέσια καμπίνα γεμάτη με ανέσεις υψηλής τεχνολογίας.

Κάτω από το αμάξωμα υπήρχαν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που παρήγαγαν πάνω 750 ίππους και τροφοδοτούνταν από μια μπαταρία 80 kWh, υποσχόταν αυτονομία περίπου 350 χιλιομέτρων.

Advertisement

Αρχικά σχεδιαζόταν να μοιράζεται την πλατφόρμα EVA2 με τα μοντέλα Mercedes EQE sedan και SUV, αλλά τελικά εγκαταλείφθηκε η ιδέα της εισαγωγής ενός τρίτου τύπου αμαξώματος ως EQE Sports Utility Sedan (SUS).

Προέκυψαν ανησυχίες σχετικά με την πιθανή έλλειψη ενδιαφέροντος από τους Κινέζους αγοραστές για ένα ακόμη μεγάλο ηλεκτρικό όχημα.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό θα σηματοδοτούσε την πρώτη αποκλειστική παραγωγή της Mercedes στην Κίνα, χωρίς σχέδια για διανομή αλλού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Maybach EQS SUV
Night Series από τη Mercedes-Maybach
Ρολόι αφιερωμένο στην Mercedes G-Class