Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aυτή είναι η Lamborghini που ετοιμαζόταν μυστικά εδώ και καιρό (+video)

Ελλάδα 22:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aυτή είναι η Lamborghini που ετοιμαζόταν μυστικά εδώ και καιρό (+video)

ΝΕΑ

Aυτή είναι η Lamborghini που ετοιμαζόταν μυστικά εδώ και καιρό (+video)

ΝΕΑ

Ένα μυστικό project που δούλευε εδώ και καιρό η Lamborghini αποκαλύφθηκε πλήρως, φέρνοντας μνήμες από έναν θρύλο της αυτοκίνησης και ανοίγοντας πολλά σενάρια για το ποιος είναι ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης της.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini φαίνεται να παίζει πλέον αλλιώς. Δεν είναι μόνο η τεράστια επιτυχία της Urus που την έχει ανεβάσει συνολικά. Είναι και το ότι πλέον παίζει στα δάχτυλα τα παιχνίδια του μάρκετινγκ και της δημοσιότητας. Η πρόσφατη αναβίωση της Countach (η οποία στην ουσία είναι μία εξελιγμένη Αventador) και ο μεγάλος θόρυβος που ξεσήκωσε -μαζί με το εύκολο κέρδος από το υψηλό αντίτιμο- είναι μία σαφής ένδειξη ότι η ιταλική μάρκα έχει μπει σε μία νέα φάση της ιστορίας της.

Κάτι που γίνεται και με το αυτοκίνητο που ανακοινώθηκε σήμερα. Για άλλη μια φορά η εταιρία έπαιξε σωστά το παιχνίδι της δημοσιότητας και εδώ και καιρό παρουσιάζει μικρές διαρροές από ένα “κρυφό” πρόγραμμα από ένα “μυστικό” αυτοκίνητο που ετοίμαζε στα μαγικά της εργαστήρια.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώθηκαν. Και το εν λόγω αυτοκίνητο είναι η αναπαλαίωση του πρωτότυπου LP500 πάνω στο οποίο χτίστηκε η θρυλική Countach.

To πρωτότυπο αυτό παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 1971 και ήταν μία πρώτη γεύση για το επερχόμενο σπορ μοντέλο που θα αντικαθιστούσε την Miura. Οι εντυπώσεις του κοινού και των ειδικών ήταν διθυραμβικές με το δημιούργημα του Gandini να προκαλεί τεράστια αίσθηση. Μικρό σε μέγεθος με μήκος στα μόλις 4,01 μέτρα και απίστευτα χαμηλή στα 1,03 μέτρα, εκείνη η πρώτη εκδοχή της Countach άνοιξε τον δρόμο για το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθούσε τρία χρόνια αργότερα, το 1974.

Advertisement

Το πρωτότυπο όμως της έκθεσης δεν είχε καταφέρει να επιβιώσει, καθώς καταστράφηκε σε ένα crash test. Και χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μισός αιώνας για να επανέλθει στο προσκήνιο. Με το αζημίωτο βεβαίως, καθώς όπως μας πληροφορεί η εταιρία, ένας πολύ σημαντικός και προφανώς πολύ πλούσιος συλλέκτης των μοντέλων της εταιρίας ενδιαφέρθηκε για την αναπαλαίωσή της.

Advertisement

Το project το ανέλαβε το τμήμα Automobili Lamborghini Polo Storico το οποίο αναλαμβάνει τις “ειδικές” αποστολές μέσα στην εταιρία. Οι εργασίες ξεκίνησαν από το 2017 όταν τους πλησίασε ο άγνωστος συλλέκτης και ολοκληρώθηκαν πριν λίγο καιρό, μετά από 25.000 ώρες εργασίας και πολλά ξενύχτια.

Για την δημιουργία του χρειάστηκαν να ανατρέξουν στα αρχεία της εταιρίας και να πάρουν ως βάση την πρώτη Countach παραγωγής με το πρώτο σασί με τον αριθμό 001. Πάνω σ’ αυτό χρειάστηκε να προσθέσουν κάποια ορίτζιναλ εξαρτήματα που υπήρχαν στις αποθήκες, να επαναφέρουν κάποια χρησιμοποιημένα ή και να κατασκευάζουν εξ αρχής κάποια καινούργια, πάντα με βάση τα αρχικά σχέδια.

Advertisement

Ανάμεσα στα εξαρτήματα που ξοδεύτηκε αρκετός χρόνος ήταν να βρεθούν κάποια ελαστικά κοντινά σε εκείνα που χρησιμοποιούσε το πρωτότυπο αυτοκίνητο. Τελικά χρησιμοποιούνται ελαστικά χρησιμοποιεί ρέπλικα ελαστικά Pirelli Cinturato CN12 που φορούσε και το ορίτζιναλ πρωτότυπο της Γενεύης, με διαστάσεις 245/60R14 εμπρός και 265/60R14.

Eξαντλητική δουλειά έχει γίνει και στην σωστή αναπαλαίωση του σαλονιού και των πρωτοποριακών ιδεών που είχε ο Gandini όταν έφτιαχνε το πρωτότυπο πίσω στο 1971, καθώς έπρεπε να βρεθούν πολλά εξαρτήματα που έλειπαν και να ανασυσταθούν στο μέτρο του δυνατού όλα τα υλικά εκείνων των ημερών.

Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια είναι δικαιολογημένη η υπερηφάνεια της Lamborghini να φέρνει στην δημοσιότητα ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της. Συνδυάζοντας το μαρκετινίστικα τερπνόν με το ωφέλιμο, καθώς ο άγνωστος και πολύ πλούσιος συλλέκτης θα κληθεί να πληρώσει πολλά περισσότερα από τα 2 εκατομμύρια ευρώ που κοστίζει η πρόσφατη αναβίωση της Countach.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Lamborghini Sian FKP 37
Τι ετοιμάζει μυστικά η Lamborghini με βάση τη θρυλική Countach; (+video)
Σώζεται αυτή η Lamborghini Countach;