Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγόρασε μια Ferrari με… bitcoin, μπορείς!

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αγόρασε μια Ferrari με… bitcoin, μπορείς!

ΝΕΑ

Αγόρασε μια Ferrari με… bitcoin, μπορείς!

ΝΕΑ

Η ιταλική μάρκα ανακοίνωσε ότι δέχεται πληρωμή με κρυπτονομίσματα…

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari άρχισε να δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα (bitcoin κ.α.) για τα σπορ αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ και θα επεκτείνει το πρόγραμμα στην Ευρώπη μετά από αιτήματα των πλούσιων πελατών της, δήλωσε στο Reuters ο Enrico Galliera, επικεφαλής μάρκετινγκ και εμπορίου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών blue chip έχουν απομακρυνθεί από τα κρυπτονομίσματα, καθώς η αστάθεια του bitcoin και άλλων διακριτικών, τα καθιστά μη πρακτικά για το εμπόριο.

Η ανομοιογενής ρύθμιση και η υψηλή χρήση ενέργειας απέτρεψαν επίσης τη διάδοση της κρυπτογράφησης ως μέσου πληρωμής.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Tesla, η οποία το 2021 άρχισε να δέχεται πληρωμές σε bitcoin, προτού ο Διευθύνων Σύμβουλος Ίλον Μασκ το σταματήσει λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Η ιταλική μάρκα, η οποία πούλησε 13.200 αυτοκίνητα το 2022, με τιμές που ξεκινούν από πάνω από 200.000 ευρώ (και φτάνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, σχεδιάζει να επεκτείνει το σύστημα κρυπτογράφησης στην Ευρώπη έως το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και στη συνέχεια σε άλλες περιοχές όπου το κρυπτονόμισμα είναι νομικά αποδεκτό.

«Αυτό θα μας βοηθήσει να συνδεθούμε με ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα πελάτες μας, αλλά μπορεί να αγοράσουν μια Ferrari. Είμαι βέβαιος, ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά μας», σχολίασε ο Galliera.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μάνσελ: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για τη συλλογή του!
«Θα ήμουν νεκρός με Ferrari»
Πέντε εμβληματικές κατά παραγγελία Ferrari