Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγορά μεταχειρισμένου ΙΧ με όποια τιμή θέλει ο πελάτης στο τιμολόγιο!

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγορά μεταχειρισμένου ΙΧ με όποια τιμή θέλει ο πελάτης στο τιμολόγιο!

ΝΕΑ

Αγορά μεταχειρισμένου ΙΧ με όποια τιμή θέλει ο πελάτης στο τιμολόγιο!

ΝΕΑ

Οι επιτήδειοι έμποροι δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στις νόμιμες και μεγάλες εμπορίες ενώ παράλληλα προκαλούν και “αιμορραγία” στα έσοδα του κράτους.

Advertisement
Advertisement

Στα πρόθυρα οικονομικής αλλά και νευρικής κρίσης βρίσκονται μεγάλες εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο και καταβάλλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ΦΠΑ και άλλους φόρους κάθε μήνα ενώ κάποιοι άλλοι επιτήδειοι δελεάζουν και προσελκύουν τους καταναλωτές με δέλεαρ την αναγραφή όπου ποσού επιθυμεί ο πελάτης στο τιμολόγιο αγοράς!

Με αυτό τον τρόπο οι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά οδηγώντας σε απόγνωση τις μεγάλες εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και βέβαια δεν καταβάλουν στο κράτος τα ποσά που πραγματικά αναλογούν στις πωλήσεις των αυτοκινήτων τους και παράλληλα ευνοεί τη διακίνηση «μαύρου» χρήματος στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Οπότε το πλήγμα που δημιουργούν στην αγορά είναι τριπλό και το κράτος παραμένει θεατής έναντι όλων αυτών των στρεβλώσεων που σε καμία περίπτωση δεν ευνοούν τις νόμιμες και μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου που απασχολούν δεκάδες άτομα ενώ και το κράτος χάνει έσοδα.

Το Newsauto.gr αποκαλύπτει τη κομπίνα που πραγματοποιούν οι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων που έχει στόχο στη μη καταβολή του ΦΠΑ με χαμηλά τιμολόγια πώλησης των αυτοκινήτων αλλά και σε τιμολόγια που αναγράφουν ζημιές!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr τα τιμολόγια με… ζημιά είναι η νέα κομπίνα που πραγματοποιούν κάποιοι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.

Advertisement

Ειδικότερα όταν αποκτά κανείς ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα πρέπει να εκδοθεί και τιμολόγιο αγοράς με το ακριβές ποσό της πώλησης από τον έμπορο. Ωστόσο πάρα πολλοί ιδιώτες καταναλωτές δεν επιθυμούν στο τιμολόγιο να αναγραφεί ολόκληρο το ποσό αγοράς για λόγους καθαρά φορολογικούς και πόθεν έσχες και επιδιώκουν να αναγραφεί πολύ χαμηλότερο ποσό από την πραγματική του αξία.

Κάποιες μεγάλες και σοβαρές εμπορίες μεταχειρισμένων που καταβάλλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην εφορία κάθε μήνα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μειώσουν τόσο πολύ την τιμή αγοράς που θα αναγράφεται στο τιμολόγιο με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι πελάτες τους να οδηγούνται σε άλλες εμπορίες μεταχειρισμένων οι οποίοι τους κόβουν τιμολόγιο με όποιο ποσό επιθυμούν οι καταναλωτές!

Advertisement

Ωστόσο το πρόβλημα έχει γίνει πολύ έντονο στην αγορά καθώς όσοι έμποροι που δεν μπορούν να μειώσουν τις αναγραφόμενες τιμές πώλησης των αυτοκινήτων βλέπουν καθημερινά την πελατεία τους να μειώνεται σε αντίθεση με εκείνους που αναγράφουν στο τιμολόγιο όποιο ποσό επιθυμεί ο πελάτης!

Μάλιστα αναζητώντας τον τρόπο που καλύπτουν την συγκεκριμένη κομπίνα οι επιτήδειοι έμποροι ανακαλύψαμε ότι η δικαιολογία της πολύ χαμηλότερης τιμής προσδιορίζεται σε… ζημιά! Δηλαδή οι επιτήδειοι καλύπτουν την χασούρα τους σε μια μηχανική βλάβη που παρουσίασε το μεταχειρισμένο όχημα ή σε ένα τρακάρισμα που έγινε και γενικότερα σε αιτίες που τα στελέχη της Εφορίας δεν μπορούν να διαπιστώσουν και απλά δέχονται τα χαμηλά τιμολόγια!

Και εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν το κάνουν όλες οι εμπορίες και να μην υπάρχει κανένα θέμα. Η απάντηση είναι ότι οι μεγάλες και σοβαρές επιχειρήσεις μεταχειρισμένων είναι «Ανώνυμες Εταιρείες» και πρέπει να δικαιολογούν τα πάντα ακόμη και τις ζημιές σε αντίθεση με άλλες μικρότερες και προσωπικές εταιρείες οπότε δεν έχουν την ευχέρεια να δηλώνουν χαμηλότερες τιμές αγοράς στα τιμολόγια πώλησης.

Advertisement

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι κάποιοι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων να δηλώνουν ότι θέλουν στα τιμολόγια πώλησης και οι μεγάλες εταιρείες να χάνουν πελάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος ο χαμένος ΦΠΑ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!
Προσοχή: Νέες κομπίνες με μεταχειρισμένα ΙΧ – Τι να προσέξετε;
Ανυποψίαστοι καταναλωτές διώκονται για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ τους