Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου εν μέσω κορωνοϊού;

Ελλάδα 7:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου εν μέσω κορωνοϊού;

ΝΕΑ

Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου εν μέσω κορωνοϊού;

ΝΕΑ

Όσο… κόντρα κι αν είναι αυτή η σκέψη-απόφαση με τα σημερινά δεδομένα και με αυτά που νιώθουμε οι περισσότεροι, υπάρχει σε πολλούς και μάλιστα αυτοί συνήθως βγαίνουν κερδισμένοι.

Advertisement
Advertisement

Λένε στις κρίσεις, δημιουργούνται ευκαιρίες και αυτό είναι αλήθεια. Σήμερα βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, με τον επιβεβλημένο αυτο-εγκλεισμό να είναι η δυναμικότερη λύση στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Κατά προέκταση οι αγορές πιέζονται πολύ και αυτό -όσο και «αρρωστημένο» αν είναι ή ακούγεται- δημιουργεί ευκαιρίες για τους αγοραστές.

Σίγουρα το αυτοκίνητο δεν είναι ένα προϊόν που το πρωί σου μπαίνει στο μυαλό, το μεσημέρι το αποφασίζεις και το βράδυ το κλείνεις…

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι σήμερα ο υποψήφιος αγοραστής το σκέφτεται πάνω από δύο μήνες και όταν αποφασίσει την αγορά, το ψάχνει άλλους δύο, κυρίως μέσω του Internet. Οι ίδιες έρευνες -που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες- αποδεικνύουν ότι σήμερα, ο υποψήφιος αγοραστής μπαίνει στις εκθέσεις αποφασισμένος, με εκτυπώσεις στα χέρια και απλά διαπραγματεύεται τυχόν εκπτώσεις, δώρα και χρηματοδοτικά προγράμματα.

Advertisement
Advertisement

Η παραμονή του στις εκθέσεις αυτοκινήτων είναι λιγότερο από 20 λεπτά, όταν πριν μία πενταετία ξεπερνούσε τη μια ώρα.

Κορωνοϊός: Ανοιχτές οι εκθέσεις αυτοκινήτων

Advertisement

Σήμερα, πολλοί μπορεί να σκέφτονται ότι η δεδομένη πτώση των πωλήσεων λόγω κορωνοϊού, θα αναγκάσει τις εταιρείες να βγάλουν τα αυτοκίνητά τους  «μπιρ παρά». Δεν ισχύει όμως αυτό, γιατί παράλληλα τα περισσότερα εργοστάσια έχουν παγώσει τις παραγωγές. Οπότε το… «μπιρ παρά» σήμερα, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις πωλήσεις των εισαγωγικών αργότερα, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Υπάρχει όμως το εξής δεδομένο αυτή την περίοδο. Λόγω της ανασφάλειας για την τουριστική περίοδο, εταιρείες που διαχειρίζονται αυτοκίνητα προς ενοικίαση, fleet κλπ, έχουν παγώσει τις παραγγελίες χιλιάδων αυτοκινήτων, τα οποία πολλές εταιρείες τα έχουν διαθέσει προς πώληση, στους πελάτες τους.

Advertisement

Κατά προέκταση -παρότι τα εργοστάσια πάγωσαν τις παραγωγές- στις περισσότερες εμπορίες υπάρχουν αυτοκίνητα προς πώλησή, τα οποία μάλιστα τα διαθέτουν και σε καλύτερες τιμές. Σημειώστε πως αναφερόμαστε αποκλειστικά σε καινούργια αυτοκίνητα.

Δείτε πως θα “σκοτώσετε” τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητό σας!

Advertisement

Ευχή όλων μας είναι να τελειώνουμε σύντομα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Όμως και στην κρίση του κορωνοϊού, υπάρχουν ευκαιρίες, με τις εκθέσεις αυτοκινήτων -προς το παρόν- να παραμένουν ανοικτές…