Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγωνιστική τεχνολογία για το VW ID.3 R

Ελλάδα 0:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγωνιστική τεχνολογία για το VW ID.3 R

ΝΕΑ

Αγωνιστική τεχνολογία για το VW ID.3 R

ΝΕΑ

Επίσημες πηγές της Volkswagen επιβεβαιώνουν πως η καυτή έκδοση R του ηλεκτρικού ID.3 θα έχει τεχνολογία δανεισμένη από το αγωνιστικό πρωτότυπο ID.R

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen ανακοίνωσε και επίσημα την πρόθεσή της να εξελίξει μια γρήγορη έκδοση R του ID.3 βάζοντας στο παιχνίδι το βαρύ πυροβολικό καθώς σχεδιάζει να αξιοποιήσει στο μέγιστο την τεχνογνωσία του αγωνιστικού της τμήματος και φυσικά την εμπειρία από την εξέλιξη του αγωνιστικού ID.R.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού του τμήματος Volkswagen R, Jost Capito το εγχείρημα θα βοηθηθεί ιδιαίτερα από τις γνώσεις του αγωνιστικού τμήματος. Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός πως υπάρχει εμπειρία τόσο στην κατασκευή μπαταριών υψηλής απόδοσης όσο και στην κατασκευή των κατάλληλων συστημάτων διαχείρισης και ψύξης για τη βέλτιστη αξιοποίηση τόσο των μπαταριών όσο και των ηλεκτροκινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς να υπάρχουν ακόμα επιβεβαιωμένες πληροφορίες θεωρείται πολύ πιθανό πως το ID.3 R θα διαθέτει και δεύτερο ηλεκτροκινητήρα που θα είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα κάνοντας έτσι το αυτοκίνητο τετρακίνητο, όπως άλλωστε και όλα τα μοντέλα R. Πρακτικά μεγάλο κομμάτι της εξέλιξης του ID.3 R θα πραγματοποιηθεί μέσα από το πρωτότυπο eR1 που πρόσφατα έκανε πρεμιέρα στο ευρύ κοινό και σύμφωνα με τον Capito θα του δούμε σε αρκετές εκδηλώσεις στα χέρια του αμερικάνου πρωταθλητή Rallycross, Tanner Foust. Πάντως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια απόφαση σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου πέραν το γεγονότος πως θα βασίζεται και αυτό στην αποκλειστικά ηλεκτρική πλατφόρμα MEB.