Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγωνιστική έκδοση για τη BMW M4

Ελλάδα 4:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αγωνιστική έκδοση για τη BMW M4

ΝΕΑ

Αγωνιστική έκδοση για τη BMW M4

ΝΕΑ

Ο διάδοχος της M3 GT4 βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης και θα είναι έτοιμος να μπει για δοκιμές στις πίστες στα τέλη του 2016. Το αγωνιστικό τμήμα της BMW έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο σκίτσο από τη νέα M4 GT4, η οποία βασίζεται στο μεσαίο σπορ coupe M4 και προορίζεται για ιδιωτικές ομάδες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Οι δοκιμές της Μ4 GT4 θα αρχίσουν μέσα στους επόμενους μήνες και θα συνεχιστούν όλο το 2017, προκειμένου το αγωνιστικό αυτοκίνητο να έχει λύσει τα όποια προβλήματα αξιοπιστίας και να είναι έτοιμο για δράση τη σεζόν του 2018, με πιθανή πρεμιέρα τις 24 Ώρες του Ντουμπάι, τον Ιανουάριο εκείνου του έτους.

Πέρα από τα μηχανικά μέρη και τα ηλεκτρονικά που προέρχονται από την πολιτική Μ4, αλλά και το ανθρακονημάτινο καπό από την M4 GTS, η Μ4 GT4 φέρει πόρτες από ανθρακόνημα, ειδικό εμπρός splitter και πίσω αεροτομή, όπως επίσης αγωνιστική εξάτμιση. Θα δανείζεται τα καθίσματα, τα φρένα και πεντάλ από την Μ6 GT3.

Advertisement
Advertisement

«Η κατηγορία GT4 γνωρίζει ταχεία ανάπτυξη. Συνδυάζει υψηλής τεχνολογίας αυτοκίνητα με προσιτό κόστος αγοράς και χρήσης, οπότε προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον. Η Μ4 GT4 καλύπτει το κενό ανάμεσα στην κορυφαία M6 GT3 και την M235i Racing που απευθύνεται σε νεοεισερχόμενους στο χώρο των αγώνων», δήλωσε ο διευθυντής της BMW Motorsport, Jens Marquardt.