Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άγνοια της Fiat για την κατάσταση της υγείας του Sergio Marchionne

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άγνοια της Fiat για την κατάσταση της υγείας του Sergio Marchionne

ΝΕΑ

Άγνοια της Fiat για την κατάσταση της υγείας του Sergio Marchionne

ΝΕΑ

Πάνω από ένα χρόνο πριν το θάνατό του ήταν σοβαρά άρρωστος ο Sergio Marchionne, το πρώην αφεντικό της Fiat-Chrysler, χωρίς μάλιστα η εταιρεία όπου προΐστατο να γνωρίζει τίποτα για την κατάσταση της υγείας του, αναφέρουν νέες πληροφορίες από το εξωτερικό. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης, όπου ο Marchionne άφησε και την τελευταία του πνοή, ο Ιταλο-Καναδός manager εδώ και πάνω από ένα χρόνο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και υποβαλλόταν σε θεραπεία στο εν λόγω νοσοκομείο.

Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο ο Marchionne που ήταν φανατικός καπνιστής, σταμάτησε το κάπνισμα, κάτι που φάνηκε αρχικά τουλάχιστον να βελτιώνει την υγεία του.

Πολλοί από τους συνεργάτες του είχαν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία του, όμως οι πολλές ώρες που περνούσε στη δουλειά και τα συνεχή ταξίδια του από το ένα μέρος του κόσμου στο άλλο, δεν τους άφηναν να υποπτευθούν την σοβαρότητα της κατάστασής του.

Advertisement
Advertisement

Το ιδιαίτερο στην όλη κατάσταση ήταν το γεγονός ότι η Fiat-Chrysler δεν γνώριζε τίποτα για τα προβλήματα υγείας του Marhionne. Τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του είχαν αποκρύψει με επιτυχία από την εταιρεία τη σοβαρότητα της όλης κατάστασης.

Μάλιστα, εν όψει της πρώτης επέμβασής του στον ώμο για το σάρκωμα την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Marchionne δυστυχώς κατέληξε, η οικογένεια του Ιταλο-Καναδού manager ειδοποίησε τη Fiat μόλις την περασμένη Παρασκευή ότι ο Marchionne δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στη δουλειά για λόγους υγείας, χωρίς να της δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Εξ ου άλλωστε και ο Όμιλος το Σάββατο εσπευσμένα ανακοίνωσε δημοσίως ότι ο Marchionne για λόγους υγείας δεν μπορεί να συνεχίσει στην εργασία του και ότι αντικαθίσταται στα καθήκοντά του από τον Βρετανό Mike Manley.

Σύμφωνα με τον Bloomberg, η οικογένεια του Marchionne έστειλε e-mail στην Fiat-Chrysler και στη Ferrari, την οποία επίσης διηύθυνε, την περασμένη Παρασκευή για να τους ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του αφήνοντας έκπληκτους τους συνεργάτες του στο πλέον υψηλό επίπεδο.

Advertisement

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν τελικά την Τετάρτη, ένας από τους πιο επιτυχημένους Προέδρους αυτοκινητοβιομηχανίας στην ιστορία, σε ηλικία 66 ετών, να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Ζυρίχης…