Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Αγκάθι» για τα ΚΤΕΛ τα δρομολόγια με την πληρότητα στο 50%

Ελλάδα 7:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Αγκάθι» για τα ΚΤΕΛ τα δρομολόγια με την πληρότητα στο 50%

ΝΕΑ

«Αγκάθι» για τα ΚΤΕΛ τα δρομολόγια με την πληρότητα στο 50%

ΝΕΑ

Αντιδρούν οι εταιρείες στην απόφαση για μετακίνηση των λεωφορείων, τρένων και πλοίων στο 50% της πληρότητάς τους.

Advertisement
Advertisement

Ο κορωνοϊός άλλαξε τα πάντα στη ζωή των πολιτών αλλά και στον τρόπο μετακίνησής τους. Ωστόσο οι Αρχές επιβάλλουν νέα μέτρα στις μεταφορές ώστε να διαφυλάξουν τους επιβάτες από την διάδοση του ιού αλλά όπως φαίνεται κάτι δεν πηγαίνει και τόσο καλά.

Ο λόγος για τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ αλλά και τα αεροσκάφη που αποτελούν δύο κορυφαία μέσα μετακίνησης για εκατομμύρια επιβάτες αλλά όπως φαίνεται τα μέτρα προστασίας δεν είναι αντίστοιχα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορες εντυπώσεις και υπονοούμενα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα μπορούν να πραγματοποιούν δρομολόγια με το 50% της πληρότητας που μπορούν να μεταφέρουν. Δηλαδή αν ένα λεωφορείο μπορεί να μεταφέρει 60 επιβάτες τότε θα μπορεί να πραγματοποιεί δρομολόγια με μόλις 30 επιβάτες!

Όμως κάτι τέτοιο θα αποβεί καταστροφικό για τα ΚΤΕΛ καθώς σύμφωνα με στελέχη από τις συγκεκριμένες εταιρείες τα έσοδα από τα εισιτήρια δεν θα αρκούν για να καλύψουν ούτε τα πετρέλαια αλλά ούτε και το κόστος των διοδίων σε κανένα δρομολόγιο.

Επίσης ένα άλλο θέμα που τους έχει εξοργίσει αφορά στην σύγκριση με τα αεροσκάφη στα οποία το μοναδικό μέτρο ασφάλειας είναι η μάσκα που πρέπει να φορούν οι επιβάτες και βέβαια δεν υπάρχει καμία απολύτως απόσταση μεταξύ των επιβατών.

Advertisement

Παράλληλα ο αέρας στο αεροσκάφος είναι ανακυκλούμενος ενώ αντίθετα στα λεωφορεία είναι ατμοσφαιρικός οπότε ανανεώνεται και δύσκολα μεταφέρεται ο ιός.

Οπότε δικαίως τα στελέχη των ΚΤΕΛ διαμαρτύρονται για αυτή την αδικία που πάει να υλοποιηθεί μεταξύ των λεωφορείων και των αεροσκαφών.

Advertisement

Επίσης στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εταιρείες των τρένων αλλά και των πλοίων…

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Ακριβαίνουν ή φθηναίνουν τα αυτοκίνητα;

Advertisement

Το φθινόπωρο το ενιαίο e-pass για όλα τα διόδια

Του έκλεψαν το αυτοκίνητο, το βρήκαν και δεν το επιστρέφουν!