Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυξήσεις στα καύσιμα λόγω… βιοαιθανόλης

Ελλάδα 4:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυξήσεις στα καύσιμα λόγω… βιοαιθανόλης

ΝΕΑ

Αυξήσεις στα καύσιμα λόγω… βιοαιθανόλης

ΝΕΑ

Πιθανή και νέα αύξηση λόγω της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Advertisement
Advertisement


Αύξηση κατά περίπου 2,5 λεπτά το λίτρο σημειώθηκε την Τρίτη στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης λόγω της προσαρμογής στην ευρωπαϊκή οδηγία για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού βιοαιθανόλης που αναμειγνύεται με βενζίνες (από 1% στο 3%).

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Καθημερινή, υπάρχει ανησυχία για περαιτέρω αύξηση στις τιμές των καυσίμων λόγω των εξελίξεων που πυροδότησε στο Ιράν η δολοφονία του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ και η απάντηση της Τεχεράνης με εκτόξευση πυραύλων κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η εκτίμηση είναι ότι σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος της εβδομάδας η συνολική επιβάρυνση στην αντλία θα φτάσει τα 4 λεπτά το λίτρο.

Advertisement
Advertisement

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι για την ώρα η κατάσταση στην εσωτερική αγορά καυσίμων είναι διαχειρίσιμη και επαναφέρουν το αίτημά τους για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα ως το μοναδικό μέτρο αποκλιμάκωσης.

Την Τρίτη η τιμή της βενζίνης διαμορφώθηκε γύρω στα 1,65 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,085 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: www.protothema.gr