Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αύξηση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Toyota

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αύξηση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Toyota

ΝΕΑ

Αύξηση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Toyota

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο α΄ εξάμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν 2,6% στα 1,275 τρισ. γιεν.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 1,2% σε ετήσια βάση, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική και στην Ιαπωνία.

Τα καθαρά κέρδη του τριμήνου που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, διαμορφώθηκαν στα 592,00 δισ. γιεν (5,43 δισ. δολάρια) και υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για 509,01 δισ. γιεν.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο α΄ εξάμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν 2,6% στα 1,275 τρισ. γιεν.

Τα λειτουργικά κέρδη στο β΄ τρίμηνο, υπερδιπλασιάστηκαν για τη Βόρεια Αμερική και αυξήθηκαν 10% για την Ιαπωνία έναντι του προηγουμένου έτους, με τη στήριξη των υψηλότερων πωλήσεων οχημάτων και στις δύο περιοχές.

Τα έσοδα β΄ τριμήνου αυξήθηκαν 4,5% έναντι της περσινής χρονιάς και διαμορφώθηκαν στα 7,640 τρισ. γιεν, έναντι εκτιμήσεων για 7,422 τρισ. γιεν.

Advertisement

Η Toyota διατήρησε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης μέχρι τον Μάρτιο.
Τέλος, αναμένει ότι τα έσοδα θα υποχωρήσουν 2,4% και τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν 14%.

Η Βόρεια Αμερική εμφανίστηκε ως «οδηγός» της κερδοφορίας για την Toyota στο τρίμηνο.

Advertisement

Η εταιρεία διατήρησε αμετάβλητες τις προοπτικές κερδοφορίας ολόκληρου του έτους ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα ενισχύει περαιτέρω τις προσπάθειες μείωσης του κόστους.

Επίσης η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επεκτείνει τις πωλήσεις της στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως, όπου η ζήτηση είναι ισχυρή για τα ανανεωμένα μοντέλα Levin, Avalon και Camry, μαζί με τα πολυτελή μοντέλα της Lexus.