Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόνομη τεχνολογία με… leasing!

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτόνομη τεχνολογία με… leasing!

ΝΕΑ

Αυτόνομη τεχνολογία με… leasing!

ΝΕΑ

Η Volkswagen έχει ως στόχο να νοικιάζει τις εφαρμογές και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, με το πακέτο Autonomous Tech για 7 ευρώ ανά ώρα.

Advertisement
Advertisement

Τελικά, μήπως είναι φθηνότερο να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας μόνοι σας;

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει. Οι εταιρίες αναγκάζονται τώρα να κατασκευάζουν πιο πράσινα αυτοκίνητα και (με τη σειρά τους) οι πελάτες θέλουν όσο δυνατόν περισσότερα (χαρακτηριστικά, εξοπλισμό, εφαρμογές) στα οχήματά τους. Η πανδημία, το Brexit και η έλλειψη επενδύσεων δεν βοηθούν την κατάσταση, αυτό είναι σίγουρο. Ωστόσο, η ρευστή αυτή κατάσταση δημιουργεί όχι μόνο προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες – και η Volkswagen έχει ήδη μια ιδέα πώς να ενισχύσει την κερδοφορία της στις νέες συνθήκες.

Ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της VW, Klaus Zellmer, έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στο site του περιοδικού «TopGear» και συζήτησε τη στρατηγική του κατασκευαστή για την επόμενη δεκαετία. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και παρουσίασε μια πολύ διαφορετική, αν και λογική, εικόνα για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η αγορά αυτοκινήτων στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Ο Zellmer πιστεύει ότι η Volkswagen θα αρχίσει να παράγει αυτοκίνητα με πλήρη εξοπλισμό, αντί να χρειάζεται να προσαρμόζει κάθε αυτοκίνητο στις ακριβείς προδιαγραφές κάθε πελάτη. Αυτό θα κάνει την παραγωγή φθηνότερη και στην καλύτερη περίπτωση, σημαίνει ότι τα μελλοντικά οχήματα θα γίνουν πιο προσιτά για τους πελάτες. Με τη σειρά της, για να ενισχύσει την επιχειρηματική αποτελεσματικότητά, η Volkswagen θα σας νοικιάζει κάποιες εφαρμογές όταν τις χρειάζεστε. Για παράδειγμα: Τη μίσθωση της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης. Ναι, η VW πιστεύει ότι οι πελάτες θα χαρούν να πληρώσουν για να μην οδηγούν τα αυτοκίνητά τους οι ίδιοι.

«Όλα αυτά βασίζονται στη μοντελοποίηση κερδών και κόστους», δήλωσε ο Zellmer και πρόσθεσε: «Αν ακολουθήσετε το παράδειγμα των αυτόνομων τρόπων οδήγησης επιπέδου 4, το κόστος της εγκατάστασής του σε ένα αυτοκίνητο είναι τεράστιο. Είναι ένα πενταψήφιο ποσό ευρώ. Ποιος θα το πληρώσει; Δεν είναι για τη μαζική αγορά. Τώρα πάρτε την περίπτωση που την εγκαθιστούμε και την ενεργοποιούμε από απόσταση. Η μοντελοποίηση κόστους μας λέει ότι αν χρεώνουμε 7€ την ώρα για αυτόνομη λειτουργία επιπέδου 4, αυτή είναι μια κερδοφόρα επιχειρηματική περίπτωση». Εσείς τι σκέπτεστε;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη δοκιμή: Volkswagen ID.4 204 PS
Νέο Volkswagen Polo: Αυτό είναι!
Η Volkswagen τρολάρει τους ιδιοκτήτες Subaru Outback (+video)

Advertisement