Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το ταχυδρομικό αυτοκίνητο δεν σταματά πουθενά

Ελλάδα 23:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το ταχυδρομικό αυτοκίνητο δεν σταματά πουθενά

ΝΕΑ

Αυτό το ταχυδρομικό αυτοκίνητο δεν σταματά πουθενά

ΝΕΑ

Ένα Ford F-550 Super Duty έχει μετατραπεί στο απόλυτο ταχυδρομικό αυτοκίνητο για τις δύσκολες συνθήκες του Εθνικού Πάρκου του Γελοουστόουν στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Για την Rachel Cudmore, υπάλληλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, δεν υπάρχει κανένα αξεπέραστο εμπόδιο. Κάποιες φορές η φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους και αυτό ακριβώς ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση καθώς το ήδη θηριώδες Ford F-550 Heavy Duty έχει αναβαθμιστεί για να αντιμετωπίζει τις πιο ακραίες πολικές συνθήκες.

Η Cudmore έχει στη δικαιοδοσία της περιοχές εντός του Εθνικού Πάρκου του Γέλοουστόουν στις οποίες τους χειμερινούς μήνες οι συνθήκες είναι ακραία πολικές. Για τον λόγο αυτό το Ford F-550 που χρησιμοποιεί έχει υποστεί ειδικές μετατροπές προκειμένου να μην σταματά πουθενά. Εάν η Cudmore φαίνεται μικροσκοπική μπροστά στο αυτοκίνητο αυτό δεν έχει να κάνει με το δικό της μέγεθος καθώς το ύψος της φθάνει τα 1,82 μέτρα. Η πραγματική αιτία έχει να κάνει με το τεράστιο ύψος των ελαστικών τα οποία έχουν διάσταση 560/60 R22.5 κάτι που μεταφράζεται σε ύψος 1.3 μέτρων και πλάτος 60 εκατοστών αλλά και βάρος που ξεπερνά τα 100 κιλά για το καθένα.

Ford F-550 Monster Truck

Advertisement
Advertisement

Προκειμένου το αυτοκίνητο να μπορεί να διαχειριστεί όλο το επιπλέον βάρος αλλά να ανταποκρίνεται στις συνθήκες που καλείται να κινηθεί ο turbo-diesel κινητήρας των 6.7 lt έχει αναβαθμιστεί στους 450 PS και τα 1.270 Nm ροπής. Από εκεί και πέρα κάποιες μετατροπές έχουν γίνει και στο αμάξωμα αφενός για να χωρέσουν τα τεράστια ελαστικά και αφετέρου για να τοποθετηθεί εξοπλισμός που μπορεί να βοηθήσει στην κίνηση του αυτοκινήτου. Έτσι μεταξύ άλλων ο εμπρός προφυλακτήρας έχει ενισχυθεί και φυσικά υπάρχει ένα δυνατό βίντσι το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τραβήξει και να ξεκολλήσει το F-550 ή ακόμα και να ελευθερώσει το δρόμο από πεσμένα δέντρα ή άλλα εμπόδια.

Ford F-550 Monster Truck

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ford Explorer Timberline: Για off-road ξεφάντωμα (video)
H Ford εξελίσσει μία super έκδοση του V8 Godzilla
Το αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό Ford F-150 είναι πραγματικά φτηνό