Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύουμε με την Let’s Ferry

Ελλάδα 19:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύουμε με την Let’s Ferry

ΝΕΑ

Αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύουμε με την Let’s Ferry

ΝΕΑ

«Όταν χαράζει στο Αιγαίο είναι όμορφα σου λέω». Η θάλασσα του Αιγαίου και οι Κυκλάδες είναι τα… συνώνυμα του καλοκαιριού και εμείς ταξιδεύουμε εκεί με την Let’s Ferry.

Advertisement
Advertisement

Μήλος, Μύκονος, Νάξος και Πάρος είναι τέσσερα από τα 33 νησιά που αποτελούν το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

Η ημέρα στη δουλειά δεν περνάει με τίποτα. Το μισό σας μυαλό προσπαθεί να ακολουθήσει την καθημερινή ρουτίνα και το άλλο μισό ταξιδεύει στο… απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, με τη μυρωδιά της θάλασσας να μας αλλάζει την διάθεση.

Μοιραία το κομμάτι του εγκεφάλου μας που… ταξιδεύει κυριαρχεί και η επιλογή στον υπολογιστή ή το smartphone είναι: «Let’s Ferry στις Κυκλάδες». Μαζί της επιλέγουμε να ταξιδεύσουμε στη Μήλο, τη Μύκονο, τη Νάξο και την Πάρο.

Advertisement
Advertisement

Πρώτος σταθμός μας η Μήλος. Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκά με πολλά λιμάνια. Ενδεικτικά το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος διαρκεί 2,5 ώρες με το ταχύπλοο και 7 ώρες με το συμβατικό πλοίο.

Το νησί της Αφροδίτης με το ηφαιστειογενές υπέδαφος, προσφέρει διακοπές γεμάτες περιπέτεια, μοναδικά φυσικά τοπία και διάσημες παραλίες, όπως η «Σεληνιακή» παραλία Σαρακήνικο. Η σπάνιας ομορφιάς παραλία προσφέρεται για βουτιές από τα ηφαιστιογενή λευκά βράχια που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο στα καταγάλανα νερά. Η Μήλος, προσφέρει νυχτερινή ζωή σε χαλαρούς ρυθμούς.

Η Μύκονος

Advertisement

Στην άλλη πλευρά της διασκέδασης είναι η Μύκονος, αν και αυτοί που την ξέρουν μιλούν για ένα νησί που έχει και ήσυχα σημεία. Το νησί συνδέεται καθημερινά με τη Ραφήνα μέσω Τήνου και Άνδρου, και με τον Πειραιά μέσω Τήνου και Σύρου. Υπάρχει τακτική σύνδεση με Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Κρήτη κι ακόμη με τη Σάμο και την Ικαρία.

Advertisement

Με τον αέρα μίας international star αλλά και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, η Μύκονος αποτελεί must προορισμό όλο το χρόνο. Η Μικρή Βενετία ή Αλευκάντρα. Εκεί όπου σκάει το κύμα πάνω στα καπετανόσπιτα του 18ου αιώνα με τα ξύλινα μπαλκόνια και θέα το Αιγαίο. Οι Ανεμόμυλοι, οι «φρουροί» της Μυκόνου, το σημείο που τιμούν οι instagrammers. Τα Ματογιάννια, τα δαιδαλώδη και κοσμικά στενά της χώρας, γεμάτα κόκκινα και μπλε πορτοπαράθυρα.

Κλείστε τώρα online τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά σας για Μύκονο στις καλύτερες τιμές με την Let’s Ferry και προγραμματίστε άμεσα ένα ταξίδι στο νησί των ανέμων. Παραλάβετε στο σπίτι ή στο λιμάνι.

Η Νάξος

Advertisement

Το νησί συνδέεται τακτικά με Πειραιά, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη και Μύκονο. Καθημερινά αναχωρούν πλοία για Τήνο, Σύρο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Αμοργό, Δονούσα και Ικαρία. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια για Ανάφη, Αστυπάλαια, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κύθνο, Κέα, Λαύριο, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κω και Ηράκλειο.

Η αρχαία Πορτάρα θα σας υποδεχθεί. Η μαρμάρινη πύλη ενός ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα, είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα των Κυκλάδων. Βουτήξτε στην παραλία της Αγίας Άννας, με τα διαφανή νερά και την ψιλή άμμο, ένα δροσιστικό κοκτέιλ, μια βουτιά, χαλάρωση στον ίσκιο των κέδρων αλλά και θαλάσσια σπορ για όσους προτιμούν διακοπές με δράση. Κάνετε μία εκδρομή στην όμορφη Απείρανθο. Το παραδοσιακό χωριό όπου οι κάτοικοι μιλούν με μία ιδιαίτερη, σαν κρητική προφορά και μαγειρεύουν μαγικά, είναι σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων στο όρος Φανάρι.

Για να απολαύσετε όλα τα παραπάνω, επιδοθείτε νωρίτερα στο πιο αποδοτικό… άθλημα: Ticket booking και σύγκριση τιμών στα πιο οικονομικά εισιτήρια για Νάξο από την Let’s Ferry.

Πάρος

Τελευταίος αλλά όχι τελικός προορισμός η Πάρος. Καθημερινά εκτελούνται αρκετά δρομολόγια προς Πειραιά, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη. Επίσης, υπάρχει καθημερινή σύνδεση με Μύκονο, Σύρο, Τήνο, Αμοργό.

Λιγότερο έντονη από τη Μύκονο, πιο παρεΐστικη από τη Σαντορίνη, η Πάρος έχει φανατικούς επισκέπτες. Εκτός από τη νυχτερινή ζωή και τα θαλάσσια σπορ, η Πάρος εντυπωσιάζει με τον καλλιτεχνικό της αέρα. Φιλοξενεί Σχολή Καλών Τεχνών ήδη από το 1966. Αν αυτά δεν είναι αρκετά, δείτε από κοντά: Τα αρχαία λατομεία στο Μαράθι. Εδώ γινόταν η εξόρυξη του πιο φίνου μάρμαρου της Αρχαιότητας διαπερατού στο φως μέχρι τα 7 εκατοστά. Δεν είναι τυχαίο ότι από το μάρμαρο αυτό σμιλεύτηκε η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης.

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη γραφική Παροικιά με τα λευκά σοκάκια και την εκκλησία-σήμα κατατεθέν του νησιού, την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή.

Εσείς για να βρεθείτε εκεί, κλείστε εύκολα και γρήγορα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάρο με ένα κλικ στο letsferry.com και παραλάβετέ τα στο σπίτι ή το λιμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση για ηλεκτρικά και αυτόνομα ferry boats (VIDEO)
Δέκα γίγαντες που μεταφέρουν αυτοκίνητα στους ωκεανούς
Που πάνε τα περισσότερα ναυλωμένα γιοτ;