Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο τρελό και πανάκριβο πάρκινγκ στον κόσμο

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο τρελό και πανάκριβο πάρκινγκ στον κόσμο

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο τρελό και πανάκριβο πάρκινγκ στον κόσμο

ΝΕΑ

Το πάρκινγκ σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος με μεγάλο κόστος. Όμως ένα Βρετανός κυριολεκτικά το τερμάτισε.

Advertisement
Advertisement

Το ζούμε στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα. Και το ζουν σε ακόμα πιο δραματικό τρόπο οι κάτοικοι κάποιων πόλεων, όπως το Λονδίνο, όπου η κατοχή χώρου στάθμευσης είναι ένα τεράστιο προνόμιο.

Στο Λονδίνο λοιπόν βγήκε σε αγγελία προς πώληση ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος στάθμευσης. Πρόκειται για μία “τρύπα” (στην κυριολεξία), η οποία πωλείται για σχεδόν 100.000 ευρώ.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του πάρκινγκ είναι το μικρό του πλάτος, το οποίο είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από τα δύο μέτρα, ενώ φθάνει και τα 5,5 μέτρα σε μήκος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένα κανονικό αυτοκίνητο -και πολύ περισσότερο ένα μεγάλο SUV- χωρά με δυσκολία, και μάλιστα με τους καθρέπτες αναδιπλωμένους.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα μένει στην φαντασία του οδηγού για το πως θα μπορέσει να βγει από εκεί μέσα, καθώς είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ανοίξουν οι πόρτες. Μόνο αν έχει ηλιοροφή, ίσως καταφέρει να μπει και να βγει από το αυτοκίνητό του.

Advertisement

Ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης βρίσκεται σε μία πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή του Λονδίνου, στο Knightbridge στο κέντρο της πόλης, όπου τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για όσους δεν έχουν ιδιόκτητους χώρους στάθμευσης.

Advertisement

O ιδιοκτήτης του πάρκινγκ μάλιστα πιστεύει ότι πρόκειται για ευκαιρία, καθώς στον χώρο υπάρχουν κάμερες ασφαλείας ακόμα και παροχή νερού (έστω και αν μπορείτε να πλύνετε μόνο το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου).

Αυτά συμβαίνουν στο Λονδίνο με τους αυστηρούς κανόνες. Στην Ελλάδα τέτοια προβλήματα μάλλον δεν μας απασχολούν -ακόμα- καθώς μία καρέκλα και ένα καφάσι καβατζώνουν μία ιδιωτική θέση παρκαρίσματος στο πεζοδρόμιο, χωρίς να υπάρχει κανένα άγχος. Και κανένα απολύτως κόστος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα τρελό ατύχημα, που το λες και παρκάρισμα (+video)
Δείτε ένα καταστροφικό παρκάρισμα (+video)
Δείτε το πιο αστείο και βασανιστικά αργό παρκάρισμα (+video)