Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο γρήγορο χλοοκοπτικό του κόσμου! (+video)

Ελλάδα 0:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο γρήγορο χλοοκοπτικό του κόσμου! (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο γρήγορο χλοοκοπτικό του κόσμου! (+video)

ΝΕΑ

Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα υπήρχε χλοοκοπτικό που έχει δύναμη ATV, αλλά φαίνεται πως με λίγη φαντασία όλα είναι πιθανά.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο ονομάζεται 416 Lawn Dragster και είναι κατασκευασμένο από τη βιομηχανία χλοοκοπτικών, Allis-Chalmers. Μία από τις πολλές ιδιαιτερότητές του είναι πως κινείται με νιτρομεθάνιο!

Επίσης, θα παρατηρήσετε αμέσως ότι έχει ενσωματωμένα… ροδάκια πίσω, ενώ οι 10 ιντσών ατσάλινοι τροχοί έχουν σλικ ελαστικά.

Το αμάξωμα είναι κυρίως χρώματος πορτοκαλί με ένα άσπρο καπό, σχηματίζοντας ένα σύνολο αιχμηρό και πολύ διαφορετικό από συμβατικά χλοοκοπτικά.

Advertisement
Advertisement

Η δύναμη και η κυρίως διαφοροποίησή του από οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο υπάρχει, έγκειται στον τετράχρονο μονοκύλινδρο των 348 κ.εκ και στον πέριξ εξοπλισμό ο οποίος έρχεται απευθείας από το ATV, Yamaha Warrior.

Η ακριβής ιπποδύναμη δεν έχει γνωστοποιηθεί, αλλά ο ήχος του μας θυμίζει μία entry-level μοτοσικλέτα τύπου Zontes 350, άρα ίσως μιλάμε για 40+ ίππους.

Advertisement

Η κίνηση μεταφέρεται όπως σε μοτοσικλέτα, στους πίσω τροχούς μέσω αλυσίδας και ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Σε κάθε περίπτωση, είναι πιο ισχυρό από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην κατηγορία του.

Advertisement

Συνολικά, η κατασκευή του είναι old-school, πράγμα που αποδεικνύεται από το τιμόνι Pro Werks και το πεντάλ γκαζιού της Moon. Η αλουμινένια του αεροτομή δυστυχώς καθίσταται άχρηστη λόγω των χαμηλών ταχυτήτων με τις οποίες κινείται, ωστόσο για την εμφάνιση είναι ό,τι πρέπει.

Η ανάρτηση του εμπρός άξονα είναι ανεξάρτητη και τα ελατήριά της ρυθμίζονται, όπως και η πίεση στα εμπρός δισκόφρενα.

Ομολογουμένως, φαίνεται και από το βίντεο ως ένα απίστευτο παιχνίδι που μπορεί κανείς να έχει για να κάνει την… πλάκα του αντί να έχει ένα κανονικό και ογκώδες ATV.

Advertisement

Φανταζόμαστε ότι κάποιος που θέλει να εκφράζει τις ανησυχίες του με λίγο πιο… ιδιαίτερο τρόπο το αγόρασε, όταν ο οίκος δημοπρασιών Bring a Trailer πούλησε αυτό το «δαιμονισμένο» χλοοκοπτικό για 15.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Segway Snarler AT6L
Το νέο Segway Snarler Classic Agro λύνει τα χέρια του αγρότη
Δείτε την ασταμάτητη… σαρανταποδαρούσα (+video)