Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι τo πανίσχυρο Dodge Charger SRT Hellcat

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι τo πανίσχυρο Dodge Charger SRT Hellcat

ΝΕΑ

Αυτό είναι τo πανίσχυρο Dodge Charger SRT Hellcat

ΝΕΑ

Πρόκειται για το ταχύτερο και ισχυρότερο σεντάν που κυκλοφορεί στους δρόμους του πλανήτη, ισχυρίζεται η αμερικανική εταιρία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Μετά το Challenger SRT Hellcat η Dodge αποκαλύπτει ακόμη μία «διαβολόγατα». Μάλιστα, η αμερικανική εταιρία παινεύεται πως έχει κατασκευάσει το ισχυρότερο και ταχύτερο εργοστασιακό σεντάν στον κόσμο. Και γιατί να την αμφισβητήσει κανείς καθώς κάτω από το καπό του Charger SRT  Hellcat υπάρχει ο V8 των 6,2 lt ο οποίος με μηχανικό υπερσυμπιεστή (κοινώς “κομπρέσορα”) αποδίδει 707 PS και 90 kgm ροπής!

Advertisement
Advertisement

Η μετάδοση περνά στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων με την διαδικασία του 0-96 km/h να ολοκληρώνεται σε 3,7 sec και του 0-160-0 km/h σε λιγότερο από 13 sec. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως τα πρώτα 400 m από στάση καλύπτονται σε μόλις 11 sec ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 328 km/h!

Πέρα από την τρελή απόδοση του κινητήρα, το Charger SRT Hellcat ξεχωρίζει από την πιο επιθετική εμφάνισή του με νέα γρίλια και τους προβολείς με LED περίγραμμα. Επίσης, υπάρχει αλουμινένιο καπό με εισαγωγές αέρα, ενώ πίσω υπάρχει επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, αεροδυναμικά σπόιλερ, διπλά εξάτμιση με τους 20άρηδες τροχούς να φορούν ελαστικά Pirelli P Zero.

Advertisement

Στο εσωτερικό εκτείνεται ανάλογο ύφος με “κοφτό” στην βάση του τιμόνι, θερμαινόμενα/αεριζόμενα σπορ καθίσματα καλυμμένα με δέρμα νάπα και αλκαντάρα. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός ενώ το ηχοσύστημα της Harmon Kardon με 18 ηχεία συνδυάζεται με σύστημα πολυμέσων και οθόνη αφής 8,4 ιντσών. Το Dodge Charger SRT Hellcat θα μπει στην παραγωγή από το επόμενο έτος δίχως να έχει ανακοινωθεί ακόμη η τιμή πώλησής του.