Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Αυτό είναι το νέο Mazda BT-50 (+vid)

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Mazda BT-50 (+vid)

Fleet Cars

Αυτό είναι το νέο Mazda BT-50 (+vid)

Fleet Cars

Το πέπλο μυστηρίου γύρω από το νέο Mazda BT-50 του 2021 λύθηκε. Για την αλήθεια δεν κράτησε πολύ, περίπου μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της πρώτης εικόνας του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σημερινό BT-50 μοιάζει με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας της Mazda, οπότε ήταν αναμενόμενο ο αντικαταστάτης του να αξιοποιήσει στο έπακρο τη νέα ενδιαφέρουσα σχεδιαστική γλώσσα της Mazda.

Μπροστά, το νέο pick up διαθέτει ένα σύνολο άμεσα αναγνωρίσιμων προβολέων για Mazda, παρόμοιο με εκείνο του Mazda CX-5. Στο πρόσθιο τμήμα υπάρχει επίσης μια εντυπωσιακή μάσκα χρωμίου. Ενώ ο σχεδιασμός του ρύγχους είναι μοναδικός μεταξύ των ανταγωνιστών του, τα υπόλοιπα μέρη του αμαξώματος είναι αρκετά οικεία, όπως συμβαίνει δηλαδή και σε άλλα τέτοια αυτοκίνητα του είδους. Αυτό μάλιστα είναι πιο εμφανές στο πίσω μέρος όπου τα περίεργα φανάρια του απερχόμενου BT-50 έχουν αντικατασταθεί τώρα με πιο όρθιες και απλοποιημένες μονάδες φωτισμού.

Διαφοροποιήσεις εστιάζονται όμως και στην καμπίνα. Στην πραγματικότητα, οι αναβαθμίσεις που έγιναν στο εσωτερικό είναι αναμφισβήτητα πιο σημαντικές από τις εξωτερικές αλλαγές. Όπως και στα άλλα μοντέλα της Mazda, το εσωτερικό του BT-50 μοιάζει με ένα πολυτελές καθιστικό προκειμένου να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας, χάρη στο σπορ τιμόνι τριών ακτίνων και μια μεγάλη οθόνη ψυχαγωγίας που περιλαμβάνει Apple CarPlay και Android Auto. Το μοντέλο που απεικονίζεται περιλαμβάνει επίσης δέρμα μαλακής αφής σε πολλά σημεία όπως είναι δηλαδή το ταμπλό, η κεντρική κονσόλα τα καθίσματα αλλά και πέριξ του τούνελ μετάδοσης.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda συνεργάστηκε με την Isuzu στην εξέλιξη του νέου BT-50 κάτι που σημαίνει ότι το νέο pick up μοιράζεται το πάτωμα με το Isuzu D-Max και όχι με το Ford Ranger όπως συνέβαινε με τον προκάτοχό του. Η ισχύς παρέχεται από έναν κινητήρα ντίζελ 3.0 λίτρων που παράγει ισχύ 190 ίππους και ροπή 450 Nm. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής παραμένει φειδωλός σε μερικές από τις βασικές τεχνικές προδιαγραφές του νέου BT-50, αναμένεται όμως να ανακοινώσει πρόσθετες λεπτομέρειες αργότερα μέσα στο έτος. Αυτό που γνωρίζουμε σε αυτό το στάδιο είναι πως το νέο BT-50 έχει ικανότητα ρυμούλκησης 3.500 κιλά και χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου άνω των 1.000 κιλά.

Advertisement

Ένα πλήθος συστημάτων ασφαλείας προορίζονται ως βασικός εξοπλισμός στο pick up της Mazda. Αυτά περιλαμβάνουν Adaptive Cruise Control, Auto Emergency Braking, Lane Keep Assist, Blind Spot Monitor και Rear Cross Traffic Alert.

Advertisement