Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο υπεραυτοκίνητο των 1.700 ίππων (+video)

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο υπεραυτοκίνητο των 1.700 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο υπεραυτοκίνητο των 1.700 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Το νέο Koenigsegg Gemera είναι ένα τετραθέσιο υβριδικό «Mega-GT» με τεράστιες Scissor Doors, τρικύλινδρο κινητήρα 600 ίππων, τρεις ηλεκτροκινητήρες και συνολική απόδοση 1.700 ίππων.

Advertisement
Advertisement

 

Αν η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης δεν ακυρωνόταν το Koenigsegg Gemera θα ήταν το αστέρι της. O Christian von Koenigsegg το αφεντικό της εταιρίας έκανε την αποκάλυψη του νέου Gemera, του πρώτου τετραθέσιμου μοντέλου της εταιρείας, που έχει περιγραφεί ως «Mega-GT».

Advertisement
Advertisement

Το νέο Gemera μπορεί άνετα να χωρέσει τέσσερις επιβάτες και τις αποσκευές τους μέσα στην καμπίνα του, η οποία είναι προσβάσιμη από ένα ζευγάρι μεγάλων διεδρικών θυρών ή scissor doors όπως τις γνωρίζουμε. Το μεταξόνιο έχει μήκος 3 μέτρα, εξασφαλίζοντας ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο εσωτερικό.

Όπως αναμένεται από το πρώτο Koenigsegg με τέσσερα καθίσματα, η καμπίνα του νέου Gemera είναι γεμάτη από ανέσεις όπως: Οι εμπρός και πίσω ασύρματοι φορτιστές, το Apple CarPlay, η μόνιμη σύνδεση Wi-Fi, το ηχοσύστημα τελευταίας τεχνολογίας με 11 ηχεία, οι εξωτερικές και εσωτερικές κάμερες, τα 4 φώτα ανάγνωσης και ο τριζωνικός κλιματισμός.

Advertisement

Όμως το κύριο σημείο προσοχής του Gemera είναι φυσικά το νέο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο παράγει συνδυασμένη δύναμη 1.700 ίππων και ροπή στρέψης 3500 Nm. Για τις εξωπραγματικές αυτές τιμές η Koenigsegg συνδύασε τρεις ηλεκτροκινητήρες με τον πρωτοποριακό κινητήρα Freevalve, τριών κυλίνδρων 2.000 κ.εκ., ο οποίος ονομάζεται Tiny Friendly Giant (TFG).

Advertisement

Ο μικρός 3κύλινδρος κινητήρας Freevalve παράγει μια πολύ εντυπωσιακή δύναμη 600 ίππων και 600 Nm ροπής, ενώ οι υπόλοιποι 1.100 ίπποι προέρχονται από τους τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες – ένας για κάθε πίσω τροχό και ο τρίτος στον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο Koenigsegg λέει ότι το νέο όχημα του μπορεί να είναι ένα «Mega-GT», αλλά μπορεί να ξεπεράσει αρκετά supercars σε ευθεία γραμμή, αναφέροντας 0-100 χλμ σε 1,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το μοτέρ εσωτερικής καύσης μπορεί να κινηθεί με βενζίνη αλλά και οποιαδήποτε ανανεώσιμη πηγή καυσίμου,(αιθανόλη ή μεθανόλη) που είναι ουδέτερα καύσιμα για το CO2. Φυσικά μπορεί να κινηθεί και μόνο ως ηλεκτρικό με ταχύτητα 300 χιλιομέτρων και αυτονομία 50 χιλιομέτρων. Το Koenigsegg Gemera χρησιμοποιεί σύστημα διεύθυνσης και στους πίσω τροχούς, συνδυάζοντας σταθερότητα στον αυτοκινητόδρομο και ευκινησία στις στροφές.

Η Koenigsegg σχεδιάζει να παράγει 300 Gemera με τιμή περίπου 1.000.000 ευρώ.