Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Citroen e-Berlingo

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Citroen e-Berlingo

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Citroen e-Berlingo

ΝΕΑ

Η Citroen παρουσίασε το ανανεωμένο Berlingo το οποίο έχει τη νέα φιλοσοφία σχεδίαση της εταιρείας, είναι πιο σύγχρονο και πρακτικό και έχει μεγαλύτερη αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Το επιβατική έκδοση του e-Berlingo πάντα ήταν ένα από τα πιο πρακτικά και ευρύχωρα μοντέλα της Citroen. Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε την τρίτη γενιά του το 2018 και πρόσφατα επανασχεδίασε το μοντέλο.

Εξωτερικά, το αμάξωμα διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα και το νέο έμβλημα της γαλλικής εταιρείας. Το ίδιο ισχύει και με τον εκεί προφυλακτήρα οποίος είναι περισσότερο ογκώδης από πριν και σε ένα ενιαίο τμήμα με τη μάσκα.

Το αισθητικό σύνολο είναι πιο σύγχρονο και δείχνει περισσότερο προηγμένο τεχνολογικά από πριν.

Advertisement
Advertisement

Στην εξοπλιστική έκδοση Advanced Comfort XTR υπάρχει ασημένιας απόχρωσης προστατευτικό πλαστικό στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα το οποίο συνδυάζεται με τα μαύρα και κόκκινα στοιχεία -που επίσης εμπεριέχονται στο σύνολο- τα οποία κάνουν το αυτοκίνητο να δείχνει και πιο δυναμικό.

Το αμάξωμα του επανασχεδιασμένου e-Berlingo διατίθεται σε πέντε νέους χρωματισμούς («Kiama Blue», «Sirkka Green», «Kaolin White», «Perla Nera Black» και «Steel Grey»). Επίσης, διατίθεται και με νέας σχεδίασης τροχούς, είτε 16 ιντσών είτε 17 ιντσών.

Advertisement

Στο πίσω μέρος του, τα νέα στοιχεία αφορούν στη διαμόρφωση του προφυλακτήρα, στα νέα LED φώτα και στην επαναδιαμόρφωση της πέμπτης πόρτας και του εκεί κρυστάλλου.

Advertisement

Το τελευταίο μπορεί να ανοίξει χωριστά από το μεταλλικό τμήμα της, κάνοντας πιο πρακτική την πρόσβαση προς την εταζέρα ή και προς τον χώρο αποσκευών. Αυτός έχει χωρητικότητα μεταξύ 775-4.000 λίτρων.

Στο εσωτερικό του, το ανανεωμένο e-Berlingo διαθέτει καινούργιο ταμπλό, το οποίο μοιάζει να είναι διαμορφωμένο σερ δύο επίπεδα. Το «πολυγωνικό» τιμόνι του και οι έγχρωμες οθόνες στο πίνακα οργάνων και στο κέντρο του είναι τα βασικά καινούργια στοιχεία του.

Η κεντρική οθόνη αφής είναι 10 ιντσών ενώ στις καλύτερα εξοπλισμένες εκδόσεις του μοντέλου είναι ίδιας διάστασης και η αντίστοιχη στον πίνακα οργάνων. Επίσης, εμπρός από τον συνοδηγό, στο πάνω μέρος του ταμπλό έχει διαμορφωθεί ένα επιπλέον ντουλαπάκι.

Advertisement

Στη βάση του υπάρχει η επιφάνεια στη οποία βρίσκονται το κουμπί εκκίνησης, ο μοχλός-διακόπτης για την επιλογή της κατεύθυνσης κίνησης και δύο θύρες USB. Επίσης, υπάρχουν και τα νέα καθίσματα «Advanced Comfort Seats» που έχει δημιουργήσει η Citroen.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο εσωτερικό του επανασχεδιασμένου e-Berlingo υπάρχουν συνολικά 27 θήκες για μικροαντικείμενα συνολικής χωρητικότητας 186 λίτρων.

Στο επανασχεδιασμένο e-Berlingo, εκτός από τον αισθητικό τομέα, έχει αναβαθμιστεί και το επίπεδο εξοπλισμού του. Έτσι, αναλόγως της έκδοσης πλέον περιλαμβάνονται το σύστημα infotainment «My Citroen Play», το «My Citroen Drive Plus», όπως και επιφάνεια για την ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου.

Πέραν αυτών, αναβαθμισμένο είναι το επίπεδο εξοπλισμού και σε ό,τι αφορά στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Συνολικά, περιλαμβάνονται 18 συστήματα τα οποία φροντίζουν για την άνεση και την ασφάλεια επιβατών και λοιπών χρηστών του δρόμου.

Επίσης, πλέον είναι διαθέσιμη η νέα εφαρμογή «e-ROUTES» μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στη διαδρομή που πρόκειται να διανύσει και να οργανώνει καλύτερα το ταξίδι του και τις πιθανές εναλλακτικές διαδρομές.

Το επανασχεδιασμένο e-Berlingo θα διατίθεται στην Ευρώπη μόνο στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του. Το e-Berlingo έχει αυξημένη αυτονομία σε σχέση με πριν χάρη στην τοποθέτηση νέων μπαταριών τύπου  φωσφορικού σιδήρου λιθίου πραγματικής ενεργειακής χωρητικότητας 50 kWh.

Σύμφωνα με τη Citroen η τυποποιημένη αυτονομία του φτάνει τα 320 χλμ., δηλαδή είναι κατά 20% αυξημένη σε σχέση με πριν. Πέραν των καινούργιων μπαταριών, η βελτίωση οφείλεται και στην καλύτερη διαχείριση της ενέργειας αλλά και στο αποτελεσματικότερο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας, συγκριτικά.

Το e-Berlingo έχει ενσωματωμένο φορτιστή 7,4 kW, ενώ μπορεί να δεχτεί και 11 kW προαιρετικά. Όπως ανακοινώνει η γαλλική εταιρεία, με τον πρώτο οι μπαταρίες του φορτίζουν πλήρως σε επτάμισι ώρες και με τον δεύτερο σε πέντε ώρες, αντίστοιχα.

Σε δημόσιο ταχυφορτιστή 100 kW αυτές δύναται να φορτίσουν σε μισή ώρα από το 0-80% της συνολικής ενεργειακής χωρητικότητάς τους.

Τέλος, η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα του φτάνει τους 136 ίππους, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό του ανανεωμένου e-Berlingo περιλαμβάνεται και αντλία θερμότητας για την αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του οχήματος, όταν χρειάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Citroen C3 πιο δελεαστικό από ποτέ! (+τιμή)
Οδηγούμε τα πιο θρυλικά μοντέλα της Citroen
Μόνο ηλεκτρικά τα πολυμορφικά της Stellantis