Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο (+video)

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο (+video)

ΝΕΑ

Μετά από αναπαλαίωση το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο κέρδισε πάλι η θέση του στον κατάλογο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness και έγινε ακόμη μεγαλύτερο.

Advertisement
Advertisement

Η τεράστια λιμουζίνα έχει μήκος πάνω από 30,50 μέτρα και έχει ακόμη και ελικοδρόμιο.

Το 2020, το μακρύτερο αυτοκίνητο του κόσμου ήταν καθ’ οδόν προς τη Φλόριντα για πλήρη αναπαλαίωση. Το «αυτοκίνητο» δημιουργήθηκε στο Μπέρμπανκ το 1986 από τον βελτιωτή Jay Ohrberg και πήρε το όνομα «Αμερικάνικο Όνειρο». Μετά την κατασκευή και τις πρώτες ημέρες δόξας το… όχημα αφέθηκε πίσω από μια αποθήκη στο Νιου Τζέρσεϊ για πολλά χρόνια. Αλλά τώρα, το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο αποκαταστάθηκε πλήρως και φαίνεται καλύτερο από ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Ο συλλέκτης αυτοκινήτων Michael Dezer στην Κεντρική Φλόριντα αγόρασε το «American Dream» το 2019 και χρηματοδότησε την αναπαλαίωσή του. Το Cadillac Eldorado του 1976 έπρεπε να μεταφερθεί (σε δύο κομμάτια φυσικά) από το σπίτι του προηγούμενου ιδιοκτήτη του, Michael Manning, στην κομητεία Nassau της Νέας Υόρκης, στο Ορλάντο. Από εκεί, οι Dezer, Manning και οι ομάδες τους συνεργάστηκαν για να ξαναχτίσουν το όχημα από την αρχή.

Η αποκατάσταση αφορούσε την ανακατασκευή ολόκληρου του αμαξώματος, την ανακαίνιση εσωτερικού, την ανακατασκευή κινητήρα και αναβαθμίσεις στην πισίνα, στο γήπεδο μίνι γκολφ και στο τζακούζι. Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness, η αποκατάσταση – συμπεριλαμβανομένης της αποστολής – κόστισε στον Dezer και την ομάδα του περίπου 250.000 δολάρια για να ολοκληρωθεί.

Advertisement

Το «American Dream», πλέον ικανό για show και οδήγηση. Έχει μήκος 30,50 μέτρα, «σπάζοντας» το προηγούμενο ρεκόρ που είχε το 1986. Διαθέτει 26 τροχούς, δύο κινητήρες V8 – έναν εμπρός και έναν πίσω – και μπορεί να μεταφέρει έως 75 άτομα μέσα. Μαζί με ορισμένα από τα στοιχεία που έχουν ήδη αναφερθεί, διαθέτει επίσης ένα στρώμα νερού, ένα τραπέζι μπιλιάρδου, ακόμη και ένα λειτουργικό ελικοδρόμιο.

Advertisement

Αν και είναι τεχνικά μπορεί να οδηγηθεί, οι ιδιοκτήτες λένε ότι το American Dream είναι πολύ μεγάλο για να το κινηθεί σε δημόσιους δρόμους. Έτσι, η εμβληματική λιμουζίνα θα λειτουργήσει ως εκθετήριο για το μουσείο αυτοκινήτων Dezerland Park λίγο έξω από το Ορλάντο της Φλόριντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρεκόρ Guinness από τη Fiat και την Esselunga (video)
Πωλείται η Cadillac του Βασιλιά Elvis
O Πρόεδρος Biden «ψήνεται» να κάνει ηλεκτρικό το «The Beast»

Advertisement