Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το καινούριο στρατιωτικό Hummer

Ελλάδα 21:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το καινούριο στρατιωτικό Hummer

ΝΕΑ

Αυτό είναι το καινούριο στρατιωτικό Hummer

ΝΕΑ

Ενόσω περιμένουμε τα 600 θωρακισμένα Humvees, η AM General αποκάλυψε την ακόμα πιο ικανή εκδοχή του θηριώδους στρατιωτικού οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια ώρα που εκτυλίσσεται ένας αγώνας δρόμου για την δωρεάν απόκτηση 600 θωρακισμένων Humvees, με τα οπλικά τους, από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού, η AM General παρουσίασε την εξελιγμένη μορφή του δημοφιλούς στρατιωτικού οχήματος.

Το τελευταίο αποτελεί την στρατιωτική εκδοχή του “πολιτικού” Hummer και ενισχύει το επιχειρησιακό έργο των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το 1985, ενώ έχει διανεμηθεί και στις συμμαχικές τους δυνάμεις. Και μολονότι είθισται να υποβάλλεται σε συνεχείς αναβαθμίσεις για τον αδιάλειπτο εκσυγχρονισμό του, το άλλοτε πανίσχυρο Ηumvee ήρθε η ώρα να… αλλάξει επίπεδο.

Όπερ και εγένετο το Humvee NXT 360 που αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο εμπορικής έκθεση στρατιωτικών τεχνολογιών στη Βρετανία.

Advertisement
Advertisement

Βασίζεται στο πλαίσιο του προγόνου του, και κατά συνέπεια ενσωματώνει άξονες πλήμνης με μειωτήρες, που εγγυώνται μεγάλη απόσταση από το έδαφος (440 χλστ) και ανεξάρτητη ανάρτηση με ελικοειδή ελατήρια που συνδράμουν στην περιήγηση του οχήματος σε δύσβατα εδάφη.

Το Humvee ΝΧΤ 360 είναι αλεξίσφαιρο και φέρει ενισχυμένη προστασία κάτω από το πάτωμα, για τη θωράκισή του ενάντια σε εκρηκτικούς μηχανισμούς. Παράλληλα, το ρύγχος έχει πιο έντονη κλίση για τη διεύρυνση του πεδίου ορατότητας του οδηγού, την ίδια ώρα που οι πίσω πόρτες είναι επιστρωμένες με θωρακισμένο γυαλί. Έτσι, οι πίσω επιβάτες έχουν εικόνα για τα τεκταινόμενα μέσω ενός συστήματος κάμερας και μιας εσωτερικής οθόνης που μεταδίδει όσα εκτυλίσσονται στον περιβάλλοντα χώρο.

Advertisement

Πλέον, το αναβαθμισμένο όχημα απεμπολεί τον ατμοσφαιρικό V8 των 6,2 λίτρων, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν 8κύλινδρο turbo diesel 6,5 λίτρων που αποδίδει 205 PS και συνδυάζεται με 4τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα, που μόνο ευκαταφρόνητα δεν είναι για ένα όχημα 7,03 τόνων. Παράλληλα, διατίθεται και σε μια ακόμα πιο ισχυρή εκδοχή, ΝΧΤ 360 ΕS, η οποία αποδίδει 250 άλογα και εφοδιάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Για να είναι διαχειρίσιμες οι ανωτέρω τιμές το Humvee ενσωματώνει σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως είναι το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC).

Τέλος, πέρα από την αποκάλυψη των ανανεωμένων εκδόσεων, η AM Generals εγκαινιάζει την κυκλοφορία και ενός kit μετατροπής που εκσυγχρονίζει τις προδιαγραφές του απερχόμενου Humvee.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα στρατεύματα των ΗΠΑ ανατίναξαν το σπάνιο SUV Lamborghini του Χουσεΐν
Γιατί οι Ταλιμπάν απειλούν το μέλλον της ηλεκτροκίνησης;
Humvee H1: Το απόλυτο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο