Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το δυνατότερο φορτηγό στον πλανήτη (+video)

Ελλάδα 10:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το δυνατότερο φορτηγό στον πλανήτη (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το δυνατότερο φορτηγό στον πλανήτη (+video)

ΝΕΑ

Το όνομά του είναι «THOR24» και είναι ένα φορτηγό μάρκας Peterbilt με 24 κυλίνδρους 12 υπερσυμπιεστές, που αποδίδει 3324 ίππους από 27.923 κ.εκ και είναι ο πα(τέρας) του Optimus Prime.

Advertisement
Advertisement

 

Αν νομίζετε ότι οι Transformers ήταν ένα κινηματογραφικό τέχνασμα και υπάρχουν μόνο στις ταινίες τότε δεν έχετε περάσει από την πόλη Havasu City στα σύνορα Καλιφόρνιας-Αριζόνας. Εκεί σε ένα υπόστεγο αεροδρομίου… ζει και κινείται ένας τράκτορας που κάνει τα οχήματα των ταινιών Transformers να μοιάζουν με… παιχνίδια. Το ονομάζουν : «THOR24».

Advertisement
Advertisement

Το όχημα ονειρεύτηκε και δημιούργησε μετά από επτά χρόνια δουλειάς ο οικοδόμος Mike Harrah μαζί με τους φίλους του Tim Spinks και Paul Abram. Ο «Big Mike», όπως τον φωνάζουν έχει μια έντονη προσωπικότητα η οποία βγήκε σε αυτό το φορτηγό όπου ακόμη και η μικρότερη λεπτομέρεια έχει ενισχυθεί επί 10.Ο (ή καλύτερα) οι κινητήρες είναι το κυρίως θέμα του Thor. Ως τώρα κανείς δεν είχε δει ή κατασκευάσει έναν twin V12-71 (24 κυλίνδρο) δίχρονo μοτέρ Detroit, το οποίο συνδυάζεται με οκτώ υπερσυμπιεστές BDS 8-71. Οι κινητήρες diesel της Detroit έχουν μια μακρά και σημαντική ιστορία τόσο σε βιομηχανικές χρήσεις όσο και σε πολεμικά πλοία και εδώ κάνουν μία πρώτη εμφάνιση σε όχημα. Το αποτέλεσμα είναι ένα διπλό μοτέρ 27.923 κ.εκ. με οχτώ κομπρέσορες και οχτώ μπουκάλες Nitro.

Το διπλό μοτέρ (έχει κοινό στρόφαλο) και αποδίδει  3.424 ίππους και ένα εξώκοσμο ήχο. Η δύναμη μεταδίδεται μέσω κιβωτίου Allison HT740 κάτω από το αμάξωμα ενός Peterbilt 359 του 1979, το οποίο εκτείνεται ως τον πίσω διπλό άξονα από χρώμιο. Όπως μπορείτε να δείτε, σχεδόν όλα σε αυτό το φορτηγό είναι είτε χρωμιομένα είτε καλυμμένα με πολλά στρώματα βαφής. Το φορτηγό είναι σχεδιασμένο να κινείται και έτσι έχει λειτουργική αερανάρτηση (τύπου VanHool A-arm που συνήθως χρησιμοποιείται σε τουριστικά λεωφορεία.

Advertisement

Στο εσωτερικό θα δείτε 24 «ρολόγια» όργανα ελέγχου της Autometer με γυαλισμένο πλαίσιο αλουμινίου, δερμάτινα καθίσματα και σκούρα γκρι βιομηχανικά χαλιά. Ο μοχλός αλλαγής ταχυτήτων είναι ένα σπαθί από την ταινία Conan the Barbarian. Κοιτάζοντας μπροστά, θέλει προσπάθεια και δεν θα διακρίνετε πολλά πράγματα, όμως πάνω από τον οδηγό υπάρχουν τέσσερις (4×6) οθόνες που χρησιμοποιούνται για σας δείχνουν τι βρίσκεται στο δρόμο μπροστά από το THOR. Η ψυχαγωγία είναι διαθέσιμη στην καμπίνα με οθόνη τηλεόρασης 40 ιντσών για να δείτε βίντεο ή στερεοφωνικό σύστημα 1.500 Watt τοποθετημένο σε ειδικό εξωτερικό διαμέρισμα για να ακούτε μουσική. Τοποθετημένος πίσω από την καμπίνα είναι ένας κινητήρας ελικοπτέρου Hawker Jet που έχει το ρόλο βοηθητικής γεννήτριας ισχύος του φορτηγού (και ακούγεται φοβερά όταν λειτουργεί).

Advertisement

Βλέποντας αυτό το φορτηγό στο δρόμο είναι σαν βλέπετε (και ακούτε) ένα C130 να πετά χαμηλά. Είναι τόσο περίεργο να βλέπετε κάτι τόσο μεγάλο να… κινείται.

Διαβάστε ακόμη: EE: Φορτηγά με αεροδυναμικούς θαλάμους οδήγησης στο δρόμο από το 2020!

Advertisement

Φορτηγά Volvo: Περισσότερη οικονομία στα καύσιμα