Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αυτό είναι το Audi S1 ​​E-tron Quattro Hoonitron του Ken Block

Ελλάδα 0:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το Audi S1 ​​E-tron Quattro Hoonitron του Ken Block

Mobility

Αυτό είναι το Audi S1 ​​E-tron Quattro Hoonitron του Ken Block

Mobility

Ο Ken Block από τότε που «έμπλεξε» με την Audi, έχει εμφυσήσει στη Γερμανική μάρκα έναν «άλλο αέρα» στη θεώρηση της προσέγγισης του κοινού και αυτό φαίνεται ιδιαίτερα με το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει σε ένα νέο Gymkhana.

Advertisement
Advertisement

Η Audi Sport ετοίμασε το μοναδικό Audi S1 ​​E-tron Quattro Hoonitron για να το χρησιμοποιήσει ο Ken Block σε ένα από τα επόμενα Gymkhana video.

Με σχεδίαση εμπνευσμένη από το θρυλικό αγωνιστικό της Audi που είχε κερδίσει με τις απαραίτητες τροποποιήσεις που αφορούσαν την αεροδυναμική του, την ανάβαση του pikes Peak το 1987. Το Audi S1 E-Tron Quattro Hoonitron βασίζεται στο ηλεκτρικό RS E-tron GT αλλά έχει δεχτεί τις τροποποιήσεις που ζήτησε ο διάσημος αμερικάνος διασκεδαστής- πρώην οδηγός αγώνων.

Advertisement
Advertisement

Το Hoonitron είναι τετρακίνητο, με έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα και διαθέτει πλαίσιο από ανθρακόνημα με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας για να είναι σύννομο προς όλα όσα ορίζει η FIA για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του είδους. Λεπτομέρειες για την απόδοση δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί αλλά ο Block είπε ότι το αυτοκίνητο είναι «ικανό να κάνει donuts με ταχύτητα 150 χλμ./ώρα, απευθείας από στάση».

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε στη βάση της Audi Sport στο Neckarsulm, με την υψηλή σχεδιαστική εποπτεία του σχεδιαστής της Audi, March Lichte. Η έμπνευση από το αμάξωμα προήλθε απευθείας από το Sport Quattro S1 που αγωνίστηκε στο Pikes Peak το 1987. Ο Lichte το περιέγραψε ως «την ευκαιρία να εξελίξουμε ένα αυτοκίνητο που παρουσιάζει την εικόνα της μάρκας στο μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί πως το project είχε διάρκεια μόλις τέσσερις εβδομάδες και ότι ο Block συμμετείχε εκτενώς στη διαδικασία σχεδιασμού. Ο ίδιος οδήγησε το αυτοκίνητο για πρώτη φορά το Νοέμβριο και πρόκειται να το χρησιμοποιήσει σε ένα νέο video το οποίο θα λέγεται «Elektrikhana», συνεχίζοντας τη φοβερή παράδοση με τα μονταρισμένα video της σειράς Gymkhana.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αμιγώς ηλεκτρικό το επόμενο Audi R8
Gymkhana 2020: O Block παραδίδει τη σκυτάλη στον Pastrana (video)
Με 760 PS η Bentley Continental GT3 του Pikes Peak

Advertisement

 

 

 

Advertisement