Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το αναβαθμισμένο Audi Q7

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το αναβαθμισμένο Audi Q7

ΝΕΑ

Αυτό είναι το αναβαθμισμένο Audi Q7

ΝΕΑ

Η Audi αναβαθμίζει το Q7, τη ναυαρχίδα των οικογενειακών της SUV. 

Advertisement
Advertisement

Χάρη στον πιο ελκυστικό σχεδιασμό και την εξελιγμένη τεχνολογία, το νέο Audi Q7 αναβαθμίζεται σημαντικά, προσφέροντας υψηλή άνεση, καινοτόμες τεχνολογίες, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανανεωμένη σχεδίαση.

Νέα χαρακτηριστικά εξοπλισμού

Με την πιο πρόσφατη προϊοντική αναβάθμιση, η Audi βελτίωσε τη γκάμα εξοπλισμού του Q7. Οι ραφές στις επενδύσεις των καθισμάτων, στη βασική έκδοση, είναι πλέον στάνταρ σε γκρι κοντράστ χρώμα. Επιπρόσθετα, η γκάμα των ζαντών προσφέρει μια επιλογή από πέντε νέα σχέδια από τις 20 έως και τις 22 ίντσες.

Πέρα από τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, έχει αναβαθμιστεί μεταξύ άλλων και το Audi virtual cockpit, στο οποίο απεικονίζεται σε Full HD η λειτουργία προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, άλλοι χρήστες του δρόμου, η προειδοποίηση απόστασης, η υποβοήθηση διασταυρώσεων, οι online πληροφορίες για τους φωτεινούς σηματοδότες κ.α.

Advertisement
Advertisement

Ασφαλές σε κάθε επιφάνεια

Πέντε χαρακτηριστικά καθορίζουν την οδηγική συμπεριφορά του Q7: η ισορροπημένη, σταθερή, ελεγχόμενη, ακριβής και αβίαστη κίνηση.

Η ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης, τα συστήματα πρόωσης, πέδησης και ελέγχου, έχουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας ασφαλούς, αποδοτικής και άνετης οδηγικής εμπειρίας. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση με σύστημα συνεχώς προσαρμοζόμενης απόσβεσης διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Advertisement

Το προηγμένο πακέτο ανάρτησης, με ηλεκτρομηχανικές ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους και σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, διατίθεται επίσης προαιρετικά.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό υποβοήθησης είναι το remote park assist plus, το οποίο χρησιμοποιεί μια κάμερα – σε συνδυασμό με τους αισθητήρες ραντάρ και υπερήχων – για να ελιχθεί εύκολα το Q7 σε στενούς χώρους στάθμευσης.

Advertisement

Ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τους ελιγμούς στάθμευσης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi στο smartphone του.

Αποδοτικά συστήματα κίνησης

Στην ελληνική αγορά διατίθεται η έκδοση 50 TDI quattro που αποδίδει 286 ίππους και 600 Nm ροπής. Όσο για τα 0-100 χλμ./ώρα αυτά καλύπτονται σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική φτάνει τα 241 χλμ./ώρα.

O κινητήρας συνεργάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο tiptronic, τη μόνιμη τετρακίνηση quattro και το ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement

Τα βασικά στοιχεία του mild hybrid συστήματος είναι μια μπαταρία ιόντων λιθίου και μια μίζα ιμάντα/ γεννήτριας (BAS).

Σε ταχύτητες μεταξύ 55 και 160 χλμ./ώρα και όταν ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το γκάζι, το Q7 μπορεί να κινείται με προσωρινά απενεργοποιημένο τον κινητήρα για έως και 40 δευτερόλεπτα.

Ευέλικτο και ευρύχωρο: Το εσωτερικό

Τόσο οι πενταθέσιες όσο και οι επταθέσιες εκδόσεις του Audi Q7 συνδυάζουν το κύρος με την καθημερινή πρακτικότητα.

Με γενναιόδωρο μήκος, άπλετο χώρο για τα κεφάλια και τους αγκώνες και τα δύο SUV προσφέρουν ένα πολύ άνετο περιβάλλον. Ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών στην πενταθέσια έκδοση προσφέρει από 780 έως 1.908 λίτρα.

Το λανσάρισμα στην αγορά του Audi Q7 με την αναβαθμισμένη σχεδίαση, την πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού και την ευρύτερη γκάμα εξοπλισμού, ξεκινά το πρώτο τρίμηνο του 2024. Στην ελληνική αγορά το λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο καλά πήγε το 2023 για την Audi;
H Audi, θα αποκτήσει νέα ναυαρχίδα;
Η ώρα του ηλεκτρικού Audi A6 Avant πλησιάζει!