Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή την Countach τη χαιρόταν διάσημος rock star

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή την Countach τη χαιρόταν διάσημος rock star

ΝΕΑ

Αυτή την Countach τη χαιρόταν διάσημος rock star

ΝΕΑ

Η Countach είναι ακόμα και σήμερα ένα αρχετυπικό exotic, που από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, διαδέχτηκε την Miura και έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διεθνή αναγνώριση της Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη που έχουμε εδώ, έχει περάσει από τα χέρια του Carlos Cavazo, του κιθαρίστα στο διάσημο rock συγκρότημα Quiet Riot.

Μάλιστα ο Cavazo, ήταν ο δεύτερος ιδιοκτήτης της και αυτός που της «έγραψε» τα περισσότερα χιλιόμετρα στο κοντέρ, αφού την οδηγούσε τακτικά από το 1985 έως το 2000 που την είχε στην κατοχή του. Το γιατί την επέλεξε, δεν είναι δύσκολο να απαντηθεί, αφού η εξωτική Countach LP500S αποτελούσε από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε αδιαμφισβήτητο σύμβολο δυναμισμού και ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, η συγκεκριμένη έχει περάσει και από αρκετά «κύματα» αναφορικά με την απόδοση του κινητήρα της, μια και η εισαγωγή του καυσίμου που ήταν αρχικά υπόθεση 6 διπλών 45αριών καρμπιρατέρ, αντικαταστάθηκε με ψεκασμό. Η αποτελεσματικότητα του αυτοκινήτου δεν θίχτηκε ούτε στο ελάχιστο μια και ο έτσι κι αλλιώς brutal και ικανός V12, με τη χωρητικότητα των 4,8 λίτρων, είναι ικανός να στείλει το αυτοκίνητο μέχρι και πάνω από τα 300 χλμ./ώρα.

Φυσικά με έναν πολύ ικανό οδηγό πίσω από το τιμόνι, καθώς η Countach έχει μείνει στην ιστορία για το… δύστροπο χαρακτήρα της. Η LP500S παρήχθη σε 300 μονάδες, κάτι που σημαίνει πως εδώ μπροστά μας έχουμε ένα αυτοκίνητο που εκτός από το ότι άνηκε σε διάσημο rock star, είναι και σπάνιο. Αρκετά από τα τελευταία χρόνια, το αυτοκίνητο ήταν μάλλον εγκαταλελειμμένο σε κάποια αποθήκη- κάτι που προδίδεται και από τις φωτογραφίες που έχουμε εδώ.

Advertisement

Ο σημερινός πωλητής πάντως, αναφέρει πως τα χιλιόμετρα στο κοντέρ είναι συνολικά κάτι παραπάνω από 66.000 και το αυτοκίνητο συνοδεύεται από πλήρες ιστορικό, καθώς και από την τεράστια αεροτομή που το χαρακτήριζε- αλλά λείπει από τις φωτογραφίες. Αναφέρει επίσης πως έχουν γίνει όλες οι εργασίες… αναστήλωσης και επαναφοράς του αυτοκινήτου σε άριστη κατάσταση μέσα και έξω.

Advertisement

Με συνοδευτικά όλα τα χαρτιά του, πλήρες ιστορικό συντήρησης και ιδιοκτησιών, η συγκεκριμένη Countach LP500S πωλείται έναντι του ποσού των 721.000 ευρώ- και είναι και επισήμως το ακριβότερο δείγμα του είδους που μπορεί να αναζητήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια εταιρεία της Μοτοδυναμικής ξεπέρασε κάθε προσδοκία;
Ποιά είναι τα μοντέλα που προτιμούν οι Ευρωπαίοι;
Καινούργιο αυτοκίνητο; Ιδού τα πιο φθηνά στην Ελλάδα

Advertisement