Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή θα μπορούσε να είναι η νέα Mercedes-AMG SLS

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή θα μπορούσε να είναι η νέα Mercedes-AMG SLS

ΝΕΑ

Αυτή θα μπορούσε να είναι η νέα Mercedes-AMG SLS

ΝΕΑ

Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής οραματίστηκε και μας παρουσιάζει σε ψηφιακή απεικόνιση μια πρόταση που θα μπορούσε να είναι η διάδοχος της Mercedes-AMG SLS.

Advertisement
Advertisement

Αν και η Mercedes-AMG δεν έχει φανερώσει κάποια σχέδια για επαναφορά της SLS στο προσκήνιο ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Giorgi Tedoradze σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε την πρότασή του για το πώς θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη Mercedes-AMG SLS.

Βέβαια η πρώτη SLS αν και πλέον αποτελεί ένα κλασσικό μοντέλο δεν είναι ηλικιακά τόσο παλιά όμως σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της AMG. Για τους πιο ρομαντικούς ένας βασικός λόγος γι’αυτό είναι το γεγονός πως πρακτικά αποτελεί μια αναβίωση της εικονικής Mercedes-Benz 300 SL Gullwing. Πρακτικά όμως η σημαντικότητα της SLS συνδέεται με το ότι αποτελεί το πρώτο supercar που εξελίχθηκε εξολοκλήρου αποκλειστικά από την AMG η οποία μάλιστα σε μεγάλο μέρος της εξέλιξης του μοντέλου συνεργάστηκε με τον οδηγό της Formula 1, David Coulthard. Ως αποτέλεσμα προέκυψε ένα αυτοκίνητο με την πολυτέλεια και τον εκλεπτυσμό ενός GT αλλά παράλληλα και με τον δυναμισμό και τις οδηγικές ικανότητες ενός πραγματικού supercar στην πίστα.

mercedes-amg-sls-rendering

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση του Tedoradze φαίνεται πως συνδέει την σχεδιαστική φιλοσοφία της SLS με την σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Mercedes-Benz δίνοντας ένα άκρως καλαίσθητο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα που σίγουρα θα μπορούσε να περάσει το στάδιο της πρώτης έγκρισης από το ΔΣ της Mercedes. Δεν είναι απίθανο μάλιστα όταν σε λίγα χρόνια από τώρα έρθει η ώρα της αντικατάστασης της AMG GT να αποφασιστεί η επιστροφή της σχεδιαστικής ιδιαιτερότητας του ανοίγματος φτερών γλάρου για τις πόρτες, κάτι που αποτελούσε στοιχείο σφραγίδα για την 300 SL Gullwing αλλά και την SLS.

mercedes-amg-sls-rendering

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Η Mercedes-Benz EQC παίρνει τα βουνά… (+vid)

H θωρακισμένη Mercedes-Benz V-Class προστατεύει (και) από χειροβομβίδες

Advertisement

Mercedes-AMG GLR: Το ηλεκτρικό SUV coupe για το 2025

 

 

Advertisement