ΝΕΑ

Αυτή είναι η πρώτη Bentley Bentayga!

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η πρώτη Bentley Bentayga!

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πρώτη Bentley Bentayga!

ΝΕΑ

Η μέρα που κύλησε από την γραμμή παραγωγής η πρώτη Bentayga είναι μια από τις σημαντικότερες στην ιστορία της βρετανικής φίρμας, καθότι απέκτησε τον πρώτο της εκπρόσωπο στα υπερπολυτελή SUV.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μετά από τέσσερα χρόνια εξέλιξης, η Bentayga που αποτέλεσε μέρος ενός επενδυτικού κεφαλαίου 840 εκατομμυρίων στερλινών και που δημιούργησε 1.500 θέσεις εργασίας, είναι γεγονός. Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από την γραμμή παραγωγής στο Κρόου της Βρετανίας, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν δρομολογηθεί για τον Ιανουάριο. Βλέπετε, οι 608 εκδόσεις «First Edition» χρίζουν ιδιαίτερες μεταχείρισης και περιποίησης, ενώ ένα από αυτά θα καταλήξει στο παλάτι του Μπάνκιγχαμ!

Bentley Bentayga first production (1)

Advertisement
Advertisement

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία, η πρώτη Bentayga έχει χρώμα ανθρακί το οποίο ετοιμάστηκε σε μία διαδικασία που κράτησε 130 ώρες, συμπεριλαμβάνοντας τις πολλαπλές φάσεις βαφής, καθώς και της γραμμής συναρμολόγησης. Κάτω από το καπό υπάρχει ο νέος W12 των 6.000 cc με την διπλή υπερτροφοδότηση, ο οποίος αποδίδει 608 PS και 91,2 kgm. Αργότερα, θα υπάρξει και μικρότερη έκδοση με V8 4.0 TDI ντίζελ μοτέρ που θα έχει ηλεκτρικό «κομπρεσεράκι», καθώς και μία plug-in υβριδική έκδοση.