Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο ακριβή Mercedes 300 SL στην ιστορία!

Ελλάδα 17:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πιο ακριβή Mercedes 300 SL στην ιστορία!

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο ακριβή Mercedes 300 SL στην ιστορία!

ΝΕΑ

Ένα ποσό πέρα από κάθε προσδοκία κατάφερε να πιάσει μια από τις τελευταίες Mercedes 300 SL Roadster που είδαν το φως της παραγωγής σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία. Το ποσό που συγκεντρώθηκε αποτελεί και νέο σχετικό ρεκόρ για την γερμανίδα ντίβα. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz 300 SL Roadster του 1963 που βλέπετε στις οθόνες σας είναι όχι μόνο ένα σπάνιο και ιδιαίτερα ποθητό μοντέλο για συλλέκτες αλλά και μία από τις τελευταίες από τις συνολικά 1.858 που παρήχθησαν. Για την ακρίβεια είναι το 11ο μοντέλο από το τέλος και αυτό είναι απλά ένα από χαρακτηριστικά που έστειλαν την τιμή της σε νέο ιστορικό ρεκόρ.

mercedes_sl_300_roadster_1964_record_640

Η συγκεκριμένη 300 SL Roadster έχει μόλις 1.372 χλμ. στο οδόμετρό της και άνηκε από καινούρια μόνο σε έναν ιδιοκτήτη, έναν επιφανή Ελβετό οδοντίατρο, ο οποίος, από το να την απολαύσει στην εξοχή της πατρίδας του, προτίμησε να την φυλάξει σε κλιματικά ελεγχόμενο γκαράζ για περισσότερα από 40 χρόνια!

Advertisement
Advertisement

mercedes_sl_300_roadster_1964_record_640_ii

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα “παλιό” καινούριο μοντέλο με αμάξωμα και μηχανικά μέρη σε άριστη κατάσταση, αν και θα χρειαστεί ένα πλήρες σέρβις για να τεθεί και πάλι σε κίνηση. Φθορές δεν υπάρχουν πουθενά, τα δέρματα στο εσωτερικό είναι σε άριστη κατάσταση ενώ ακόμη και τα πεντάλ δεν έχουν σημάδια φθοράς.

mercedes_sl_300_roadster_1964_record_640_3

Advertisement

Ως μια από τις τελευταίες που κατασκευάστηκαν η εν λόγω 300 SL Roadster είναι και και η πιο προηγμένη έκδοση του μοντέλου καθώς φέρει όλες τις τεχνολογικές αλλαγές της τελευταίας ανανέωσης στην οποία περιλαμβάνονται δισκόφρενα αλλά και μπλοκ κινητήρα από αλουμίνιο. Αυτές τις αλλαγές μάλιστα τις φέρουν επίσημα μόλις 210 αντίτυπα.

Με τους ειδικούς του “Sale Le Mans Classic 2018“, όπου και δημοπρατήθηκε, να εκτιμούν την τιμή της 300 SL Roadster μεταξύ 1,5-2 εκατ. ευρώ, όλοι μάλλον έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν αυτά τα νούμερα να μένουν πίσω με τρομακτική ταχύτητα και το σφυρί να χτυπά τελικά για τελευταία φορά στα 3.143.440 ευρώ. Νέο ρεκόρ λοιπόν για ένα από τα μεγάλα αστέρια της Mercedes, ένα ρεκόρ που θα παρασύρει λογικά τις τιμές και των υπολοίπων μοντέλων της σειράς.

Advertisement