Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πανάκριβη Pagani Codalunga (+video)

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η πανάκριβη Pagani Codalunga (+video)

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πανάκριβη Pagani Codalunga (+video)

ΝΕΑ

Δύο πελάτες της Pagani, ζήτησαν από τον ίδιο τον Horacio Pagani να τους κατασκευάσει (από) μια Huyara με επιμηκυμένο πίσω μέρος και εκείνος ανταποκρίθηκε. Με το αζημίωτο.

Advertisement
Advertisement

Η Pagani Huayra Codalunga δημιουργήθηκε από την Grandi Complicazioni και είναι μια ωδή στα υπέροχα σχέδια της δεκαετίας του ’60.

Το μήκος του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερο κατά 360 χιλιοστά σε σχέση με την Huayra, ενώ το κινητήριο σύνολο της Huayra Codalunga, είναι το γνωστό V12 με απόδοση 851 ίππους και 1.100 Nm ροπής. Το απόβαρο της Codalunga είναι 1.280 κιλά και η Pagani υπογραμμίζει πως το μοντέλο εμφανίζει εξαιρετικά υψηλή αεροδυναμική απόδοση, με τα τέσσερα ενεργά πτερύγια να είναι βελτιωμένα για να προσφέρουν την ιδανική σταθερότητα στις πολύ υψηλές ταχύτητες.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως η εξάτμιση του αυτοκινήτου που είναι και αυτή επιμηκυμένη, ζυγίζει μόλις 4,4 κιλά και είναι καλυμμένο με ειδική κεραμική επίστρωση για να παραπέμπει στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της εταιρείας που έχουν συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Η Pagani για το συνολικό σχέδιο του αυτοκινήτου, λέει πως η σχεδιαστική ομάδα προσπάθησε να αφαιρέσει αντί να προσθέσει στοιχεία, κάτι που όπως επισημαίνεται (αν και εύκολα το καταλαβαίνει κανείς) είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί.

Τα χρώματα στο αμάξωμα και στην καμπίνα του αυτοκινήτου, είναι και αυτά με έμπνευση από ρετρό τάσεις σχεδιασμού, με πολύ σύγχρονη λεπτομέρεια τις επιφάνειες στην καμπίνα που αφήνουν εκτεθειμένο το ανθρακόνημα. Η διάθεση για ρετρό εικόνα στην καμπίνα είναι διάχυτη και η συνολική εικόνα είναι εξόχως γοητευτική για τους λάτρεις των αυτοκινήτων «εποχής» και όχι μόνο.

Advertisement

Οι δύο πελάτες που τα παράγγειλαν, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να υπάρξουν άλλα τρία από την Pagani η οποία έχει πλέον ανακοινώσει πως η συνολική παραγωγή της Codalunga είναι περιορισμένη στα 5 αυτοκίνητα. Για ένα τόσο περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, η δυναμική της Pagani εξασφαλίζει πως δεν θα μείνει κάτι απούλητο αλλά παρ’ όλα αυτά, καλό είναι, άμεσα ενδιαφερόμενοι και μη, να ξέρουν πως το κόστος για την απόκτηση της Pagani Huayra Codalunga είναι 7 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pagani Huayra NC: Για λεπτά γούστα και παχύ πορτοφόλι
Νέο supercar από την Pagani το Σεπτέμβριο
Αυτή είναι 1 από τις 100 Mercedes 560 SEC Koenig (+video)

Advertisement